Iohannis, despre cazul Oprea: Cum să aibă oamenii încredere în Parlament, când acolo sunt unii condamnaţi penal? Să înţeleagă că nu votează vinovăţia cuiva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou Parlamentul pentru votul dat în cazul Gabriel Oprea. Şeful statului susţine că aleşii ar trebui să voteze favorabil toate solictiările Justiţiei, pentru că vinovăţia se stabileşte în faţa judecătorilor. De asemenea, şeful statului le cere politicienilor cu probleme penale să facă un pas în spate până primesc o sentinţă definitivă.

 „Eu cred că acest vot, care în sine, din păcate, nu este singular, arată foarte foarte clar că este nevoie de o curăţire a clasei politice, de o reformă parlamentară. Până nu vom reuşi să avem oameni curaţi, dedicaţi, în Parlament, nu vom reuşi să mişcăm lucurile. Nu am nimic cu nimeni, tuturor le doresc numai bine, sănătate şi viaţa lungă!, dar, în politică, cine are o problemă (penală - n.r.) trebuie să înţeleagă că nu poate să meargă mai departe până nu se clarifică acea chestiune. Cum să asteptăm de la un cetăţean să aibă încredere în Parlament dacă acolo sunt mulţi urmăriţi penal, iar alţii sunt condamnaţi penal? Până nu vom reuşi să avem în Parlament oameni care nu merg acolo să facă avere, ci să reprezinte comunitatea, vom avea probleme. Lupta anticorupţie nu e o marotă a mea, este o necisitate. Fără aceatsă curăţenie, primenire a clasie politice, nu vom putea să construim România aşa cum îşi doresc românii“, a declarat preşedintele Klasu Iohannis.

Întrebat dacă Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze, şeful statului a răspuns: „Fiecare trebuei să hotărască singur. Dar Senatul şi Camera Deputaţilor trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că acolo nu se votează vinovăţia sau nevinovăţia cuiva. Asta se decide în instanţă“, a răspuns Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite