Începe Festivalul de lectură Narativ: două weekenduri cu 100 de activităţi gratuite pentru părinţi şi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 24-25 septembrie şi 1-2 octombrie 2016, la Şcoala Centrală din Bucureşti, copiii vor descoperi că cititul poate fi cea mai frumoasă aventură, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului de lectură Narativ. Părinţi, copii şi profesori se pot înscrie pentru a participa la peste 100 de activităţi gratuite din cadrul evenimentului.

A doua ediţie a festivalului de lectură Narativ, organizat la iniţiativa Asociaţiei Curtea Veche, se adresează în principal copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani care, alături de Nara şi Tiv, ghizii Festivalului, vor păşi pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Ţara Minunilor şi vor ajunge în centrul Pământului.

Festivalul Narativ înglobează ateliere interactive, conferinţe şi spectacole special pregătite de specialişti în educaţia nonformală şi psihologia copilului. Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzică, vor face teatru şi vor inventa propriile poveşti, în timp ce părinţii şi profesorii pot participa la conferinţe şi workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăşi cu experţii în educaţie şi parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv şi acasă, şi la şcoală.

Participarea la Festival se face pe baza înscrierii pe site-ul www.narativ.ro, unde puteţi găsi detalii despre calendarul complet al activităţilor şi locurile disponibile pentru fiecare atelier.

Iniţiativa Asociaţiei Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură şi de înţelegere a textelor în rândul elevilor din România. Evenimentul are şi o componentă caritabilă, sumele donate către Asociaţie urmând să susţină donaţii de carte şi înfiinţarea unor cluburi de lectură în mediile defavorizate.

Dintre evenimentele dedicate părinţilor şi profesorilor, amintim conferinţa “Parenting prin lectură”, susţinută de psihologul clinician Gaspar Gyorgy, sâmbătă, 24 septembrie, între 11:00 şi 13:00, în Amfiteatrul Şcolii Centrale din Bucureşti, unde veţi descoperi strategii concrete pe care orice părinte le poate folosi pentru a-şi consolida şi îmbogăţi relaţia cu cei mici, prin încurajarea lecturii în familie.

Expertul în parening Urania Cremene va vorbi despre “Lectura pentru învăţare sau plăcere”, sâmbătă, 1 octombrie (11:00-13:00), prilej pentru a dezbate motivele pentru care generaţiile de astăzi par să fugă de cărţi, dar şi pentru ca părinţii să cunoască metode aplicate prin care le pot stârni celor mici dragostea faţă de cărţi şi învăţătură.

Duminică, 25 septembrie şi pe 2 octombrie, de la 11:00 la 13:00, scriitoarea Adina Rosetti aşteaptă părinţii la un atelier de Storytelling, unde vor afla cum pot să construiască poveşti originale pentru a răspunde la nesfârşitele „de ce-uri” ale copiilor, cum să facă faţă întrebărilor fantastice de toate felurile şi cum să aibă inspiraţie atunci când au cea mai mare nevoie pentru a ţine piept curiozităţii celor mici.

Programul complet al festivalului îl puteţi consulta AICI.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite