Iohannis: Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului are un impact puternic, făcând apel la unitate naţională, curaj, demnitate şi responsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Imnului Naţional, în care arată că în contextul internaţional actual, în faţa unor provocări fără precedent, mesajul imnului are un impact puternic, făcând apel la unitate naţională, curaj, demnitate şi responsabilitate, mai spune şeful statului.

„Ziua Imnului Naţional, celebrată în fiecare an pe 29 iulie, este o sărbătoare încărcată de profunde semnificaţii pentru românii de pretutindeni. Poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu a fost intonat pentru prima dată în 1848, pe acordurile create de Anton Pann. Acesta a devenit în mod oficial Imnul Naţional al României în anul 1990 şi a avut un rol catalizator în dezvoltarea conştiinţei şi a identităţii naţionale”, transmite preşedintele.

Preşedintele arată că „imnul „Deşteaptă-te, române!” reprezintă un simbol al unităţii, care arată devotamentul românilor faţă de principiile şi valorile fundamentale ale statului nostru modern: libertate, demnitate, dreptate şi respect faţă de lege”.

„Versurile imnului transmit cu multă emoţie un mesaj puternic, un îndemn la solidaritate şi curaj. Ziua Imnului Naţional ne oferă prilejul de a rememora faptele glorioase ale înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru o ţară suverană, indivizibilă şi democratică. Imnul transmite, totodată, esenţa idealurilor naţiunii române şi ne-a insuflat hotărâre şi speranţă în momentele de răscruce ale istoriei, dând glas sentimentelor patriotice ale poporului nostru”, spune şeful statului.

Preşedintele mai afirmă că „în prezent, traversăm un moment dificil, marcat de agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”.

„În contextul internaţional actual, în faţa unor provocări fără precedent, România îşi continuă demersurile de consolidare a relaţiei transatlantice, promovează protejarea drepturilor omului, garantarea siguranţei cetăţenilor şi asumarea unor valori fundamentale, precum libertatea şi solidaritatea. Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului are un impact puternic, făcând apel la unitate naţională, curaj, demnitate şi responsabilitate. La mulţi ani Imnului Naţional al României! La mulţi ani, români!”, se arată în mesajul preşedintelui.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite