Întrevedere Ciucă - Houlin Zhao (UTI). Ce au discutat cei doi

0
Publicat:

Premierul Româniaiei a discutat joi seară cu secretarul general al Uniunii Internaționale de Telecomunicații, Houlin Zhao, pe tema dezvoltării industriei IT și a comunicațiilor.

Secretarul general al UTI și premierul Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro
Secretarul general al UTI și premierul Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro

În întâlnirea mea cu @ITUSecGen, Houlin Zhao, am mulțumit pentru sprijinul acordat în pregătirile pentru ITUPP-22 la București. România va face tot posibilul pentru a se asigura că va fi un eveniment de referință Conferința,cu decizii care au un impact pozitiv asupra dezvoltării sectorului IT&C”, se arată în mesajul liderului de la Palatul Victoria. 

Uniunea Internațională de Telecomunicații (ITU) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC). Conferința Plenipotențiară (PP), cel mai înalt organism de elaborare a politicilor al UIT, se întrunește o dată la patru ani pentru a stabili politicile generale ale Uniunii, pentru a adopta planurile strategice și financiare pe patru ani și pentru a alege echipa de conducere a organizației, statele membre ale Consiliul și membrii Comitetului pentru Regulamente Radio. Următoarea Conferință (PP-22) va avea loc la București, România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022.

Competiție pentru funcția de secretar general

Pentru funcția de secretar general se vor confrunta o americancă și un rus. Reprezentanta Statelor Unite este Doreen Bogdan-Martin, în timp ce omul Moscovei este Rashid Ismailov.

România nu are niciun candidat, nici măcar pentru o funcție în Comitet, unde Europa de Est și nordul Asiei au două locuri. Singurii europeni care candidează sunt un slovac și un rus.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite