În ce condiții va candida Firea la Primăria Capitalei. Ce spune despre azilele groazei

0
Publicat:

Gabriela Firea susține că este prematur să iasă din politică și precizează că va candida la Primăria București dacă va avea susținerea totală a PSD. Fostul ministru a punctat că s-a retras din Guvern pentru ca premierul „să lucreze într-o normalitate”.

Gabriela Firea, fostul ministru al Familiei FOTO: Inquam Photos
Gabriela Firea, fostul ministru al Familiei FOTO: Inquam Photos

„S-a declanșat o campanie împotriva mea pentru că mi-am anunțat candidatura la primăria București. E normal ca toți cei care doreau ca PSD să nu recâștige PMB să își unească forțele. Candidez dacă voi avea susținerea totală pentru mine. Voi accepta orice decizie luată de PSD privind candidatura la primărie pe bază de sondaje și analize. Eu sunt om de echipă”, a declarat fostul ministru al Familiei la Antena3, potrivit Digi24.

Gabriela Firea a punctat că „dacă politic vreodată, pe baza unor sondaje, se va decide să nu mai fiu eu, voi fi un bun coleg, pentru că sunt membru al echipei”.

„Vor decide românii, bucureştenii, cetăţenii, în general, în ce măsură vor mai da un vot în anul electoral care urmează, mai ales în măsura în care mă voi prezenta la alegeri, pentru că avem patru tipuri de alegeri anul viitor, aşa cum ştiu toţi românii, avem alegeri locale, avem alegeri europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale. În măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare, o vor lua doar românii”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Gabriela Firea susține că este prematur să iasă din politică în acest moment și a subliniat că asupra sa au fost aruncate acuzații și vorbe grele „fără nicio bază reală”.

„Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzaţii, invective şi vorbe grele, fără nicio bază reală. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităţilor şi nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte şi nu am făcut nicio acţiune împotriva vreunei persoane. Atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o ţară normală - şi îmi place să sper că suntem - să îmi pot continua activitatea în acest domeniu. Am lucrat mai mult de 20 de ani în mass-media, am intrat apoi în politică şi ar fi normal să muncesc în continuare pentru cetăţeni”, a explicat aceasta.

Fostul ministru a subliniat că s-a retras din Guvern chiar după ziua sa de naștere: „În România s-au întâmplat lucruri mult mai grave şi acele persoane nu au avut parte, cu ghilimelele de rigoare, de o duritate şi o campanie atât de dură”.

Ce spune despre azilele groazei

Referitor la cazul azilelor groazei din Voluntari, fostul ministru se arată convinsă că „adevărul va triumfa”.

„Dar sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa şi de această dată, chiar dacă puţin mai dificil, fiindcă sunt foarte multe interese. De aceea, mi-am şi luat inima în dinţi şi imediat după şedinţa de guvern din 13 iulie, am avut întâlnire cu domnul prim-ministru, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, am avut în acea zi şi întâlnire şi cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al PSD şi le-am spus punctul meu de vedere şi anume faptul că activitatea guvernului va fi îngreunată, cu un ministru care tocmai a demisionat, în persoana domnului Marius Budăi, ministrul Muncii, şi cu un alt ministru din Cabinet care încă este ţinta unor atacuri foarte dure şi nemeritate în acea perioadă. Practic m-am retras pentru ca Guvernul şi primul munistru să poată să lucreze într-o normalitate”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite