Iliescu: Nu este potrivit să schimbi acum cota unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat joi că nu crede că cineva doreşte să modifice momentan valoarea cotei unice, precizând totodată că nu ar fi nici potrivită această creştere.


„Nu vreau să discut aşa ceva (n.r. rămânerea liberalilor la guvernare). Nu cred că cineva vrea acum să schimbe cota unică. Nici nu este potrivit. Dar nu cunosc asemenea surse ale acestor îngrijorări, nu cunosc intenţia cuiva de a modifica cota unică“, a declarat fostul preşedinte la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat miercuri că PNL nu va rămâne la guvernare dacă în 2014 s-ar decide majorarea cotei unice.

Întrebat într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă PNL va rămâne la guvernare în cazul în care se va majora cota unică anul viitor, Chiţoiu a răspuns ferm că „nu“.

Pe 24 octombrie, PNL Aţinut să alunge orice zvon legat de majorarea cotei unice şi a afirmat că nu va susţine orice măsură de majorare a cotei unice.

„La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%“, se arăta într-un comunicat de presă al PNL.

Aceste precizări au apărut în contextul unor informaţii apărute în presă conform cărora cota unică ar urma să fie majorată de la 16% la 22%, iar TVA ar fi redusă de la 24% la 22%.

Pe aceeaşi temă:

Chiţoiu spune că PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice va fi majorat

Crin Antonescu: Nu susţinem noi impozite. Reducerea de taxe este în discuţii

Consultanţii fiscali au sărit ca arşi după zvonurile privind cota unică: se pregăteşte cea mai mare creştere a fiscalităţii din ultimii 20 de ani?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite