Grindeanu, despre mandatul șefului ANRE: Poate punem un specialist mai bun

0
Publicat:

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată în staţiunea Olimp, referitor la susţinerea lui Dumitru Chiriţă la şefia ANRE, că în partid nu s-a luat încă o decizie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu adăugând că "poate punem un specialist mai bun".

PSD încă nu s-a decis în ceea ce privește viitorul șef al ANRE FOTO: gov.ro
PSD încă nu s-a decis în ceea ce privește viitorul șef al ANRE FOTO: gov.ro

"Este o decizie care aparţine PSD-ului, care în mod cert va fi luată într-un cadru organizat de către PSD, într-o structură de conducere. Încă nu a fost ..., cel puţin din câte ştiu eu, nu a fost luat acest subiect în discuţie", a spus Mihai Tudose, întrebat dacă în condiţiile în care peste o lună expiră mandatul şefului ANRE, Dumitru Chiriţă, PSD îl va susţine pentru un nou mandat la şefia instituţiei.

Sorin Grindeanu l-a completat pe Tudose, adăugând că poate va fi schimbat din funcţie reprezentantul actual al ANRE.

"Poate punem un specialist mai bun. (...) O să vedem şi vă vom comunica", a afirmat prim-vicepreşedintele PSD, viceprim-ministru şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă are ceva de reproşat lui Dumitru Chiriţă, Grindeanu a răspuns: "Nu, eu nu, chiar nu vreau să ating acest subiect, m-am ţinut în toate aceste luni destul de departe". 

Mihai Tudose anunță că ANRE va fi mai implicat

Vicepreședinte PSD a mai spus că ANRE va fi mult mai implicat şi vor fi prevăzute amenzi pentru nerespectarea unor termene care vor fi maxim de o lună, reglementate prin noua ordonanţă. 

Tot ceea ce înseamnă parte socială, spitale de stat sau private, cămine de bătrâni de stat sau private, tot ce înseamnă zonă socială, va avea preţ acoperit în totalitate, fără niciun fel de discuţie (...) Vor fi prevăzute amenzi pentru nerespectarea unor termene. Astăzi când stăm de vorbă tot ce înseamnă lanţ între producător şi consumatorul final au întârzieri de două, trei, patru, cinci luni la livrat documentele pentru decontare. Pe noua ordonanţă vor fi nişte termene foarte bine prevăzute de maxim o lună. Cine nu se conformează va plăti amendă”, a explicat Tudose.

Liderul PSD a precizat că va exista, prin ordonanţă, obligativitatea pentru cei din acest lanţ de distribuţie şi furnizare de a înmagazina gaze. „De asemenea, obligativitatea pentru cei din acest lanţ distribuţie-furnizare de a îşi înmagazina gaze, fiindcă vorbim de o ordonanţă pe termen de un an, 1 septembrie – 31 august 2023, de a îşi asigura rezerve, de a face stocuri, de a face contracte cu firme specializate care înmagazinează în acest sens. Nu este vorba doar de preţul energiei, ci şi de continuitatea în aprovizionarea cu energie. Acestea sunt elementele în mare”, a mai spus Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite