Gheorghe Falcă: Vizitele oficiale în SUA, Franţa şi Israel demonstrează că liberalii au întors România cu faţa către Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a lăudat vizitele diplomatice ale Guvernului Orban, despre care spune că „a întors România cu faţa spre Occident”, subliniind contrastul faţă de guvernările PSD care au semnat proiecte de colaborare cu China sau Rusia.

„Vizita premierului Ludovic Orban la Paris face parte dintr-o adevărată ofensivă diplomatică a Guvernului României, o ofensivă diplomatică începută în urmă cu două săptămâni în Statele Unite şi care se va termina săptămâna viitoare în Israel. Aceste vizite dar mai ales nivelul discuţiilor şi înţelegerile semnate demonstrează faptul că guvernul liberal în parteneriat cu preşedintele Iohannis au reuşit să repună România ferm pe direcţia euro-atlantică”, a transmis Gheorghe Falcă într-un comunicat.

Acesta a mai precizat că vizitele externe ale guvernanţilor extind relaţiile cu statele respective. 

„Întâlnirile din aceste zile marchează întâlniri bilaterale cu cei mai importanţi aliaţi ai noştri din spaţiul euro-atlantic şi cu cel mai important aliat al României din Orientul Mijlociu. Prin aceste vizite, întărim şi extindem relaţiile deja excelente cu Statele Unite, mai ales pe dimensiunea economică, militară şi strategică, cu Franţa, mai ales pe dimensiunea economică şi de securitate şi cu Israelul, în special pe dimensiunea economică şi pe cea medicală. Delegaţiile române care au mers la Washington şi Paris, şi care vor merge la Ierusalim, conţin numeroşi miniştri şi numeroşi specialişti, iar acest lucru demonstrează încă o dată greutatea acestor vizite”, a adăugat liberalul.

Acesta din urmă a mai subliniat guvernul liberal a oprit proiectele de colaborare cu China sau Rusia, care ar fi putut pus în pericol apartenenţa României la valorile euro-atlantice.

„Guvernul liberal a spus stop proiectelor pe care pesediştii le-au semnat cu China, în special în domeniul energiei dar şi eventualelor colaborări cu Federaţia Rusă, colaborări ce puneau în pericol apartenenţa noastră la sistemul de valori euro-atlantic. În guvernarea liberală, vom rămâne ferm ancoraţi în structurile euro-atlantice şi principala noastră  preocupare va fi să întărim şi să extindem relaţiile speciale pe care le avem cu partenerii noştri din NATO şi din UE”, a mai transmis Gheorghe Falcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite