Gheorghe Falcă: Niciun partid nu are voie să încalce dreptul de a vota. Cine se opune alegerilor? Liderii Opoziţiei care au pus beţe în roate Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Gheorghe Falcă se arată în favoarea organizării alegerilor parlamentare la termen, precizând că „niciun politician şi niciun partid nu are voie să încalce acest drept fundamental”. Acesta mai subliniază că singurii care se opun alegerilor la termen sunt cei care au obţinut scoruri mici, adică PSD, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Românii trebuie să aibă în acest an libertatea de a alege configuraţia Parlamentului, deoarece votul este cel mai important moment într-o democraţie. Niciun politician şi niciun partid nu au voie să încalce acest drept fundamental”, a transmis Gheorghe Falcă într-un comunicat.

Liderul PNL crede că românii trebuie să voteze pe 6 decembrie, aşa cum vor vota şi americanii pe 3 noiembrie şi aşa cum au votat şi francezii, italienii, maghiarii şi alte naţiuni în acest an.

„Situaţia la nivel global este una complicată din punct de vedere medical, epidemia de coronavirus a lovit toate ţările globului. Cu toate acestea, nicio ţară nu şi-a pus problema suspendării democraţiei, nicio ţară nu şi-a pus problema anulării celui mai important drept pe care îl au cetăţenii într-o democraţie: votul”, arată Falcă. 

„Votul de la alegerile locale ne-a demonstrat că scrutinul poate fi organizat în condiţii de siguranţă atât pentru cei care se află în secţiile de votare cât şi pentru alegători. De aceea, orice amânare a scrutinului nu serveşte nici românilor şi nici democraţiei”, mai afirmă liberalul.

Falcă arată că cei care doresc amânarea scrutinului stau foarte slab în sondajele de opinie sau chiar se tem că ar putea să nu facă pragul la alegerile parlamentare. 

„Cine se opune? Se opune Partidul Social Democrat, adică partidul care va pierde cel puţin o treime din locurile în Legislativ pe care le-a avut în 2016, se opune Victor Ponta care a obţinut un rezultat ruşinos la alegerile locale, se opune Popescu Tăriceanu, cel care a obţinut la alegerile locale de la Bucureşti doar puţin peste un procent”, arată liderul liberal. 

Totodată, Falcă îi acuză pe liderii opoziţiei că încearcă să obţină câştiguri electorale din amânarea alegerilor şi că fac tot posibilul ca lucrurile să meargă prost pentru români. 

„Încă de la începutul anului, cei trei mai lideri ai opoziţiei au făcut tot posibilul pentru a pune beţe în roate Guvernului: în timp ce epidemia lovea România ei se ocupau cu moţiuni de cenzură, iar în timp ce economia era lovită din toate părţile ei votau în Parlament creşteri de cheltuieli nesustenabile, cu scopul de a arunca ţara în criză. Din fericire, românii înţeleg foarte bine cinismul de care dau dovadă socialiştii”, mai spune Falcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite