Ce spune George Simion despre posibilitatea ca Geoană să fie candidatul AUR la prezidențiale

0
Publicat:

Șeful AUR, George Simion, a declarat că partidul său nu are o agendă publică împotriva lui Mircea Geoană, pentru alegerile prezidențiale, precizând că e adversar deschis al lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fiind deschis să găsească soluții ca să îndepărteze actuala Coaliție de la Putere.

George Simion: Nu luăm în calcul susținerea domnului Mircea Geoană FOTO Inquam Photos/George Călin
George Simion: Nu luăm în calcul susținerea domnului Mircea Geoană FOTO Inquam Photos/George Călin

Mircea Geoană de un an și jumătate este în campanie electorală (...) Noi împotriva domnului Geoană nu aveam o agendă”, a declarat, duminică seară, liderul AUR la Prima News.

Întrebat de ce AUR nu are o agendă împotriva lui Mircea Geoană și dacă nu cumva formațiunea politică pe care o conduce l-ar dori candidat la alegerile prezidențiale, George Simion a spus că și-ar dori ca secretarul general adjunct al NATO să-și prezinte întâi planul pe care îl are pentru un astfel de mandat.

„Noi avem o problemă cu Marcel Ciolacu și cu Nicolae Ciucă. Dacă vedem că aceste două partide se aliază împotriva pericolului extremist și fac mitinguri și comasează alegeri, orice opțiune din partea noastră e în picioare și o să fac orice ține de mine să dinamitez acest sistem nenorocit care de 33 de ani distruge România. Nu știu care va fi următoarea mișcare a mea din punctul acesta de vedere. În momentul acesta Mircea Geoană nu este candidatul PSD şi pare că nu este agreat nici de tabăra securistă, nici de tabăra comunistă din PSD. Domnul Mircea Geoană ar face bine să vină în fața noastră să spună ce își dorește el pentru România”, a afirmat Simion.

Șeful AUR a negat că ar fi fost căutat de Mircea Geoană, dar s-a arătat deschis către un viitor dialog, dacă i s-ar solicita acest lucru.

„Nu (nu a fost căutat de Mircea Geoană - n.r.). (...) Sigur că noi o să vorbim cu toată lumea pentru că extremiștii sunt ei, cei care doresc închis jocul acesta. Noi o să deschidem porțile Parlamentului, noi am luptat în timpul pandemiei, noi am luptat pentru niște chestiuni elementare care țin de libertate și de apărarea familiei, și de apărarea identității noastre românești”, a spus liderul AUR.

„Pirueta” din relația cu Geoană

George Simion a afirmat totodată că nu ar fi împotrivă ca Mircea Geoană să susțină candidatul AUR la prezidențiale, dar în ce privește posibilitatea ca formațiunea pe care o conduce să-l susțină pe actualul secretar general adjunct al NATO pentru scaunul de șef al statului, a spus inițial că nu s-a gândit la această variantă.

„Nu m-am gândit  la asta, dar mă pot gândi la orice care să-l facă pe Marcel și pe Nicu să plece acasă. Dar AUR își va alege democratic din interiorul membrilor de partid și din personalități publice care au afișat public cei patru piloni pe care AUR se bazează, familie, națiune, credință și libertate, candidatul, printr-un sistem în care membrii noștri de partid votează. Vom avea din luna februarie, probabil până în luna iunie candidați la prezidențiale care se luptă pentru desemnarea din partea AUR. Și vom vedea. O să mă gândesc și eu cu cine votez ca să reprezinte AUR la alegerile prezidențiale, pentru că al nostru candidat, candidatul AUR, merge în turul 2, și vreau să-i înving și vreau ca o forță patriotică, vreau ca AUR să preia guvernarea din 2024”, a menționat Simion, apoi a adăugat: „Nu luăm în calcul susținerea domnului Mircea Geoană. Eu am toate variantele pe masă și spre deosebire de ceilalți președinți de partid noi suntem uniți în AUR”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite