Geoană îi cere lui Ponta să vină la CExN cu lista de miniştri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Adevărul
Mircea Geoană FOTO Adevărul

Senatorul PSD Mircea Geoană i-a solicitat, marţi, premierul Victor Ponta să vină joi, la Comitetul Executiv Naţional al PSD (CExN), cu lista de miniştri noi şi să-i supună dezbaterii şi votului acestui for.

„Ar trebui să terminăm cu această practică în care ne trezim în CExN – cum a fost cazul la ultima remaniere - cu personaje care sunt pentru prima dată prezentate partidului, Statutul spune că numirile în Guvern se fac cu votul CExN şi nu cu informarea acestuia", a spus Geoană, citat de Mediafax..

Senatorul i-a cerut lui Ponta să se prezinte la CExN cu lista de miniştri noi.

„Joi trebuie să vină primul-ministru cu lista de miniştri pe care doreşte să-i înlocuiască şi să-i supună unei dezbateri extrem de serioase şi a unui vot explicit în CExN . Nu mai putem să acceptăm în partid o formulă în care cineva vine fără să se consulte practic cu nimeni din partid şi ne propune diverse nume pentru portofolii foarte importante", a subliniat Geoană.

El a mai spus că, în condiţiile în care partidul e cel care dă guvernarea, atunci "partidul e cel care trebuie să-şi asume răspunderea dar şi dreptul de a co-decide altături de premier".

Tot marţi, Mircea Geoană a cerut"reactivarea" Consiliului Naţional (CN) al PSD, for de conducere situat imediat sub Congres ca importanţă, şi alegerea unei noi conduceri, inclusiv a unui nou preşedinte, care să deţină astfel funcţia păstrată pentru Adrian Năstase.

„Pentru mine, Consiliul Naţional e mai important azi ca for de dezbatere decât Congresul de anul viitor. Ceea ce a făcut partidul, prin vacantarea poziţiei pe care Adrian Năstase a ocupat-o atâţia ani de zile şi în condiţii de performanţă notabile, trebuie să înceteze, pentru că provizoratul în funcţionarea instituţiilor fundamentale ale partidului nu mai este un lux pe care azi să ni-l mai putem permite. Dacă vom face acest Consiliu în decembrie, va trebui foarte serios să ne gândim cum îl repunem în funcţiune, să ne gândim inclusiv la alegerea unui nou preşedinte al Consiliului", a conchis Geoană.

Citeşte şi:

Geoană: Vacanţa în Dubai nu i-a făcut bine lui Ponta

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că vacanţa pe care Victor Ponta a petrecut-o în Dubai nu i-a făcut bine acestuia şi îl îndeamnă pe premier la analiză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite