Gabriela Firea, după ce a fost scoasă din joc la Primăria Capitalei: Nu voi diseca decizia coaliției

0
Publicat:

Liderul PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea a susținut, luni, că nu va diseca decizia coaliției de guvernare cu privire la susținerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei, arătându-și sprijinul la alegerile din 9 iunie. Firea a precizat că ultimele luni au fost grele pentru ea, menționând care ar fi fost proiectul și prioritățile sale, dacă ar fi fost susținută pentru acest post.

Gabriela Firea susține că va lupta acolo unde va fi pusă de coaliție FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Gabriela Firea susține că va lupta acolo unde va fi pusă de coaliție FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită - acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare!”, a reacționat Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Senatoarea PSD care a arătat în mod repetat că este interesată să fie candidata PSD pentru funcția de primar general al Capitalei afirmă acum că ultimele luni au fost grele pentru ea.

„Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește. Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul”, a spus Firea, adăugând că atât ea cât și colegii social-democrați sunt recunoscătoare pentru susținerea constantă a bucureștenilor, pentru care „a luptat și a lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București”.

Gabriela Firea a afirmat că se va „bate în continuare”, pentru bucureșteni, în fruntea organizației social-democrate din Capitală și „acolo unde echipa politică la nivel național va considera că pot pune la dispoziție puterea mea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ”.

Despre decizia coaliției la PMB

Firea a afirmat că nu va dezbate public decizia coaliției de guvernare de a nu o susține la Primăria Generală a Capitalei, criticând mandatul actualului edil, Nicușor Dan.

Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei.

Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului”, a afirmat senatoarea PSD.

Liderul PSD București a spus care ar fi fost proiectul său pentru Capitală, și ce priorități ar fi cuprins acesta.

Proiectul meu pentru Bucureşti s-ar fi numit “Orașul dorit de oameni” şi ar fi cuprins prioritățile pe care mi le transmit zilnic bucureștenii şi pe care eram gata să le abordez împreună cu echipa social-democrată: transport public eficient; lupta reală cu poluarea; investiții masive în școli, spitale, teatre; finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat; noi șantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile; Spitalul Metropolitan; reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă; locuințe sociale; Sala Polivalentă; siguranța cetățenilor; lupta cu fenomenul consumului de substanțe interzise, împreună cu MAI şi MEN.

Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraș dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ți placă să trăiești sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General”, a menționat Firea.

Gabriela Firea le-a urat succes candidaților la primăriile din Capitală și la consiliile locale, afirmând că vor avea suportul său.

Le urez succes candidaților noștri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, a conchis senatoarea PSD.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat marţi că Gabriela Firea va fi pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania electorală pe Capitală, fiind de părere că medicul Cătălin Cîrstoiu are prima șansă la alegerile din 9 iunie.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au convocat, marți, la Palatul Victoria pe liderii filialelor din Capitală, inclusiv de la sectoare. La ședința cu liderii organizațiilor din București, la care au participat și Gabriela Firea și Sebastian Burduja, a fost adus și medicul Cătălin Cîrstoiu. Potrivit informațiilor „Adevărul”, președinții PNL și PSD au explicat decizia desemnării unui independent pentru alegerile din 9 iunie și le-au propus lui Firea și Burduja să fie coordonatorii de campanie pentru Cătălin Cîrstoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite