Firea, la prezentarea PNRR în Parlament: „Nu aţi venit de bunăvoie aici. Aţi venit cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, la dezbaterea PNRR în Parlament, că nu este normal să fie aflate informaţii despre acest plan „pe la colţuri”. Social-democrata a transmis că Florin Cîţu nu a venit de bunăvoie, ci cu forţa: „cum îi e câinelui a linge sare, cum spune românul”.

Gabriela Firea a afirmat că PSD a fost deschis pentru a pune la dispoziţie specialiştii pentru ca PNRR să fie unul bun.

„PSD a fost deschis nu doar să dialogheze, ci să pună la dispoziţie toţi specialiştii pentru ca planul să fie unul bun. Nu aţi venit de bunăvoie aici. Aţi venit cam cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare, cum spune românul. Asta se vede din ce ne-aţi transmis”, a declarat Firea.

Ea a menţionat că nu este normal să fie aflate informaţii despre un proiect de ţară „pe la colţuri”.

„Nu este normal să aflăm informaţii despre un proiect de ţară atât de important pe surse sau pe la colţuri, sau din ce lăsaţi să se înţeleagă. Sau din ce ne mai spuneţi ca şi cum ne faceţi o mare onoare, că sunteţi amabil. Sunteţi primul ministru al României. Trebuie să trataţi cu responsabilitate această poziţie”, a transmis Gabriela Firea.

Social-democrata a afirmat că prin acest plan se va întâmpla o sărăcire a populaţiei şi a cerut guvernaţilor să facă împreună echipă pentru realizarea PNRR.

„Să facem împreună echipă pentru români şi să câştige toţi românii. Sau să pierdeţi dumneavoastră individual, dar pierd şi românii, nu doar dumneavoastră”, a încheiat Firea.

Cîţu prezintă PNRR în Parlament: „Nu este un plan politic. Garantează că vom avea o guvernare liberală cel puţin 8 ani de acum încolo” LIVE VIDEO

În deschiderea plenului reunit de miercuri, premierul Florin Cîţu a subliniat că Guvernul urmăreşte să facă reforme în România pentru că ele au fost amânate „30 de ani”, iar ţara noastră trebuie să treacă la „următorul capitol de dezvoltare”. Premierul a mai transmis că PNRR nu este un plan politic, însă este un plan care garantează că „vom avea  o guvernare pe principii liberare cel puţin 8 ani de acum încolo”, pentru că românii vor aprecia investiţiile care se vor vedea în buzunarele lor.

El a mai declarat că România va continua să corecteze greşelile din trecut, prin eliminarea risipei banului public şi prin reforma companiilor de stat. Mai mult, Cîţu a transmis că PNRR nu înseamnă reducerea pensiilor sau a salariilor.

În încheiere, premierul Florin Cîţu a transmis că, prin prisma PNRR, va fi redus decalajul dintre România şi ţările dezvoltate. Printre proiecte, actuala guvernare promite că „va trece Carpaţii cu autostrada”, dar şi că va construi spitale noi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite