Firea, după împuşcarea fostului premier japonez: „Este de neconceput să se ajungă la tentative de asasinat într-o campanie electorală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a transmis, după ce fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat la un eveniment electoral, că „este de neconceput” să se ajungă la tentative de asasinat în campaniile electorale.

Firea a mai precizat că speră ca fostul premier nipon să depăşească aceste momente critice, alături de familie, prieteni şi de poporul japonez.

„Împuşcarea fostului prim-ministru japonez Abe Shinzo în timpul unui miting electoral este şocantă. Lupta politică este o confruntare de idei şi programe politice făcute pentru oameni, idei care este de aşteptat să vină pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor.

Este de neconceput ca, în timpul unei dezbateri politice, într-o campanie electorală, să se ajungă la tentative de asasinat. Sper ca fostul premier nipon Abe Shinzo să aibă forţa să depăşească aceste momente critice, cu sprijinul familiei sale, a prietenilor şi a poporului japonez”, a scris social-democrata, vineri, pe Facebook. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au condamnat împuşcarea fostului premier japonez şi au transmis gândurile şi rugăciunile lor către familia acestuia.

Shinzo Abe se află în stare critică după ce a fost împuşcat la un eveniment electoral din oraşul Nara, în timp ce ţinea un discurs, a anunţat prim-ministrul nipon Fumio Kishida, citat de CNN, precizând că medicii se luptă pentru a-i salva viaţa. 

Vezi şi: Campania electorală din Japonia a fost întreruptă, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite