„Exoticii“ din Parlamentul României. Cele mai surprinzătoare apariţii din viitoarea legislatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai neaşteptate feţe din Parlamentul României
Cele mai neaşteptate feţe din Parlamentul României

Victoria zdrobitoare obţinută de USL în alegerile de duminică le-a adus un fotoliu de parlamentar multor personaje exotice. Şi Alianţa România Dreaptă (ARD) va avea,  în Parlament, petele sale de culoare, în timp ce PP-DD a ademenit pe listele electorale mai multe personaje cu trecut controversat.

Una dintre prezenţele constante în atenţia publică este Gigi Becali. Plictisit de statutul de eurodeputat, Becali s-a hotărât să încerce o experienţă autohtonă, schimbând aerul de Bruxelles cu cel din Palatul Parlamentului. Pentru a-şi asigura un fotoliu de deputat, Becali şi-a părăsit propria creaţie politică (PNG), preferând doctrina liberală. Cu toate că a prins pe ultima sută de metri lotul de candidaţi USL, Becali a obţinut o victorie de răsunet în Bucreşti. Latifundiarul din Pipera a strâns, în Colegiul 25 pentru Camera Deputaţilor,  65% din voturile oamenilor.

Principalul său contracandidat, Gheorghe Udrişte, fost director general la Metrorex, a avut un scor de numai 24% din voturi, procent ce l-ar putea propulsa în Parlament în urma redistribuirii.

Soliştii din Parlament

Un alt candidat USL care face primii paşi în viaţa politică este Mihai Răzvan Sturzu, mult mai cunoscut ca Mihai de la Hi-Q! Cântăreţul a candidat într-un colegiu de deputaţi din cartierul Drumul Taberei, unde l-a învins pe fostul fotbalist al Stelei, Marcel Puşcaş, acum legitimat la PP-DD. Lumea muzicală va avea reprezentant şi în Senat, după ce Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a câştigat un mandat din partea USL, în colegiul 4 Bacău.

Un alt candidat din partea formnaţiunii lui Dan Diaconescu care a fost implicat direct în fotbal este Gigi Neţoiu. Hulit, înjurat şi ameninţat în Craiova, în urmă cu câţiva ani, fostul patron al Universităţii a reuşluit să-i convingă pe 15% dintre oltenii din colegiul său, scor ce i-ar putea aduce o victorie în prelungiri, la redistribuire.

Partenereul politic al lul Gigi Neţoiu, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon,  a vrut să revină în viaţa politică, însă a fost învins de celebra învăţătoarea din Caracal, Cristina Anghel (USL) , care a făcut greva foamei dimp de 70 de zile, ca urmare a tăierilor salariale din timpul guvernării Boc. Cristiana Anghel a reuşit să treacă peste trauma din urmă cu doi ani şi a obţinut un scor electoral de 58, 6%, în timp ce Solomon nu a reuşit să atingă 25%.

Fostul director al Loteriei Române, Lilian Mincă va întregi echipa parlamentară a PP-DD. Mincă a ales să candideze în Botoşani şi a tras cartea câştigătoare, deşi nu a obţinut decât 21% din voturi în colegiu 3 Săveni. Procentul mare obţinut de partidul lui Dan Diaconescu în judeţul din nordul ţării i-a asigurat Lilianei Mincă mult doritul mandat de deputat.

Ghiţă, patron TV şi deputat

Omul de afaceri Sebastian Ghita, patronul postului de televiziune RTV, a fost ales cu peste 60% din voturi, într-un colegiu din Prahova, unde a candidat pentru un mandat de deputat. Ghiţă a dus o bătălie "acerbă" cu fratele preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor, generalul în rezervă Marcu Tudor.

Comentatorul sportiv Dumitru Pelican va urmări, din decembrie, cele mai strânse meciuri politice din fotoliile Parlamentului. Pelican şi-a obţinut scaunul în Senat chiar în faţa Ancăi Boagiu, fost ministru al Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite