Eșecul comasării alegerilor. Ciolacu: „Vom avea patru rânduri de alegeri”. Explicațiile premierului pentru candidații la prezidențiale

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marți, că în 2024 cel mai probabil vor fi patru rânduri de alegeri, nefiind încă un consens în Coaliție pentru a comasa europarlamentarele cu localele sau alt tip de scrutinuri.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă există vreo concluzie privind comasarea alegerilor, liderul PSD a punctat că vor fi alegerile la termen. „Cu comasarea a rămas foarte bine. În acest moment avem 4 rânduri de alegeri. Cum am avut și crize suprapuse, anul acesta vom avea și alegeri suprapuse. Într-un singur an, 4 rânduri de alegeri”, a afirmat președintele PSD.

Ciolacu a punctat că în ședința Coaliției s-au discutat și urgențe legislative, unde a fost consens. „Am luat decizii, pe ce avem urgenţe legislativ, cum este situaţia financiară (...) Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a completat Marcel Ciolacu. 

Chestionat dacă s-a discutat despre renunţarea la Primăria Capitalei, astfel încât PNL să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a preciat: „Nu a condiţionat nimeni nimic (...) Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă, deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat, în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu mi-ar cere acest lucru, pentru că m-ar jigni”.

Marcel Ciolacu a subliniat că va mai fi o discuție vineri, dar mai ales pe tema aspectelor tehnice în ceea ce privește alegerile, dat fiind că premierul va pleca din țară urnătoarele zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite