Elena Lasconi, desemnată în mod oficial drept candidat la alegerile prezidențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Lasconi, președintele USR, a fost desemnată sâmbătă, 29 iunie, în cadrul Congresului extraordinar, candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Ea a obținut 94,32% dintre voturile delegaților. 

Elena Lasconi, desemnată candidatul pentru prezidențiale FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Elena Lasconi, desemnată candidatul pentru prezidențiale FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Au fost 531 de voturi pentru Elena Lasconi, Octavian Berceanu a obținut 25 de voturi, în timp ce Dumitru Stanca doar șase voturi. Elena Lasconi a obținut astfel 94, 32 % din voturile valabil exprimate, Berceanu 4,44 %, iar Stanca 1,24 %.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei. Vă mulțumesc pentru că mi-ați dat această onoare. Nu m-am gândit niciodată în viața mea că o să ajung în punctul acesta, dar cred că este de bine. Este greu, dar toată viața mea am ales drumul greu. Iubesc România cu toată ființa mea. 2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau anul în care putem să o salvăm. Fac apel la toate formațiunile de dreapta să vină să susțină proiectul USR la prezidențiale. În ceea ce îl privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade, am auzit-o de la multă lume. Aș vrea să cântărească bine și dacă vrem cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR. Singura soluție de prosperitate pentru România este dreapta. Este un moment în care trebuie să lăsam orgoliile și să vedem care este binele României. Dacă ne-am uni cu toții, am câștiga cu siguranță. Dacă nu vor să se unească cu noi, noi tot vom câștiga! Pentru că vom fi pe toate străzile din România”, a declarat Elena Lasconi, imediat după aflarea rezultatului. 

600 de delegați USR au votat membrii noului Biroul Național și candidatul USR la alegerile prezidențiale. 

Trei membri ai partidului s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale: Elena Lasconi, Dumitru Stanca, Octavian Berceanu. 

În cadrul Congresului, Elena Lasconi a spus „România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită şi”. Ea i-a îndemnat pe membrii şi simpatizanţii partidului pe care îl conduce să continue ceea ce au început românii în 1989.

„România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită. Cât timp vom mai tolera un sistem de Sănătate care ne lasă să naştem pe trotuarul din faţa spitalului sau care lasă să moară o femeie în chinuri groaznice, Şi, da, nu vom uita de tine Alexandra, de cazul Alexandrei, gravida care a fost lăsată să moară în chinuri într-un spital din România. Cât timp vom mai tolera un sistem de educaţie care ne reţine copiii în şcoală cel mai mult timp din toată Europa, dar îi face să fie pe locul doi la analfabetism funcţional. De cei mai ţine? Să înveţe texte pe dinafară? Cât timp vom mai tolera să le dăm putere de decizie în viaţa noastră a acestor politicieni care n-au ştiut decât să ia mai mult pentru ei”, a spus Lasconi, în deschiderea congresului extraordinar în care vor fi aleşi membrii Biroului Naţional şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

 „Politicienii care ne conduc astăzi se tem de noi, le e frică de puterea poporului, că noi cei mulţi ne vom uni şi îi vom da jos. Singurii care puteţi schimba ceva sunteţi voi, poporul român. Singurii care pot decide cum se va scrie istoria ţării noastre suntem noi. Avem datoria să facem asta pentru că, simplu, România merită, fraţilor, merită. Nu va fi uşor, va fi foarte greu, va fi cel mai greu de când există USR, va fi cel mai greu anul ăsta. Dar priviţi-mă în ochi! Nu ca preşedinte, ci ca eu. Sunt tot eu, aceeaşi Elena pe care o ştiţi de azi sau pe care aţi cunoscut-o în urmă cu un an, cu doi, cu trei sau cu 30 de ani. Dacă veniţi alături de mine, nu va fi uşor, va fi cel mai greu. Dar vom câştiga. Vom câştiga. România este casa noastră. Când un hoţ îţi intră în casă, nu pleci tu din casă, îl scoţi pe el afară. România poate avea un viitor mai bun. Putem să avem salarii mai bune în România, un sistem de sănătate în care să fim trataţi şi să fim trataţi cu empatie şi respect. Putem avea un sistem de educaţie în care chiar să fie educaţi copiii noştri. Putem să facem toate acestea. Putem să asigurăm un viitor pentru România”, a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, cu 68% din voturi.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite