Dmitro Kuleba: Va veni o zi când liderul Rusiei va veni în Ucraina, va îngenunchea şi îşi va cere iertare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dmitro Kuleba a declarat vineri într-un interviu acordat Digi24, că o să vină o zi când Rusia va merge în Ucraina şi îşi va cere iertare în faţa unui monument dedicat victimelor agresiunii ruse.

Ministrul de Externe al Ucrainei a declarat în acelaşi interviu că în Mariupol încă se află prieteni de-ai săi şi că suferinţa prin care trec civilii este foarte mare. De asemenea, Kuleba a declarat că partenera sa a fost la un pas să ajungă în mâinile militarilor ruşi, ea plecând din Bucea înainte cu o zi ca localitatea să fie asediată de trupele ruse: „Partenera mea a plecat din Bucha cu o zi înainte să fie ocupată. Când mă gândesc că ar fi putut să fie şi ea prinsă acolo, e cu adevărat înspăimântător”. 

„Sunt în legătură cu unul dintre ofiţerii ucraineni care este acum la Azovstal, în Mariupol. Este acolo cu camarazii lui din armata ucraineană, dar este şi cu civili - femei, copii, adolescenţi, bătrâni - care au găsit adăpost sub apărarea armatei ucrainene. Soldaţii aceştia sunt ultimul scut care îi apără de bombele ruseşti, şi de criminalii, şi de violatorii ruşi. Este dureros să primesc mesaje din Mariupol. Am trecut prin momente dificile în viaţa mea, dar nimic nu este mai sfâşietor decât să vorbeşti cu cineva din Mariupol şi să-ţi spună cum cad bombele în timp ce vor să fugă”, a povestit ministrul de Externe al Ucrainei pentru Digi24.

În cadrul aceluiaşi interviu, Kuleba a afirmat că poporul său nu va fi învins, indiferent de deznodământul războiului. 

„Facem tot ce putem ca Mariupol să nu cadă. Avem speranţă, credem şi facem tot ce putem ca să ne ajutăm oamenii. Dar nimic nu ne poate înfrânge. Dacă pierdem ceva astăzi, îl vom câştiga înapoi mâine, deoarece luptăm pentru o cauză dreaptă, pentru ţara noastră. Noi nu am invadat pe nimeni, ei ne-au invadat pe noi. Orice se va întâmpla în acest război, pot să vă garantez 100% că nimic nu ne va înfrânge.” 

Dmitro Kuleba a mai mărturisit care a fost cel mai şocant moment pe care l-a trăit de la izbucnirea războiului: „a fost să văd imaginile de la Bucea. A fost prima oară de la începutul războiului când nu am putut să adorm, deşi eram foarte obosit. (...) E greu chiar să spun că aceste crime au fost comise de oameni”.  

Liderul diplomaţiei ucrainene a mai afirmat că Rusia îşi va cere iertare într-o zi pentru crimele pe care le-a produs în Ucraina: „Va veni o zi - nu ştiu cât va dura până atunci - când liderul Rusiei va veni în Ucraina, va îngenunchea şi-şi va pleca capul în faţa monumentului victimelor agresiunii ruse din Ucraina şi-şi va cere iertare. Va veni să-şi ceară iertare pentru tot ce-au făcut. Dar trebuie să fiu sincer: mai e mult până la acel moment. Dar voi face tot ce pot pentru ca acel moment să vină cât mai repede posibil.” 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite