Deputaţii jurişti amână, din nou, să-l dea pe mâna justiţiei pe Ioan Adam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD, Ioan Adam FOTO Adevărul
Deputatul PSD, Ioan Adam FOTO Adevărul

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat luni, pentru a doua oară, luarea unei decizii în cazul deputatului Ioan Adam, pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut încuviinţarea arestării preventive.

În 27 octombrie, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca membrii Comisiei juridice să facă raportul în privinţa cererii de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, urmând ca plenul Camerei să fie convocat de îndată ce vine raportul, a anunţat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

„În privinţa cazului arestării preventive a deputatului Adam, din acest moment, Comisia juridică îşi începe lucrul şi are termen până luni seară (n.r. astăzi) să-şi finalizeze raportul, iar marţi, la ora 12.00, va fi un Birou Permanent care va convoca de îndată plenul Parlamentului”, explica Ciolacu.

El a mai arătat că a fost dat acest termen deoarece avocaţii lui Adam au spus că este un dosar voluminos şi au invocat necesitatea ca solicitarea de arestare preventivă să vină numai pe numele lui Adam, în acest moment aceasta fiind şi pe numele lui Viorel Hrebenciuc.

„Avocaţii au avut o solicitare că este un dosar voluminos. Adresa se referea la 2 persoane. În acest moment, Parlamentul, ca nu cumva să creeze un viciu de procedură, a considerat totuşi ca solicitarea să vină numai pentru deptatul Adam, mai ales că avocaţii domnului Adam au invocat acest lucru”, a explicat Ciolacu.

Ioan Adam, implicat în dosarul retorcedărilor ilegale, este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, avere despre care spune că a făcut-o scriind cărţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite