Deputat UDMR, propuneri controversate şi cu greşeli gramaticale pentru modificarea Codurilor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marton Arpad, deputat UDMR. FOTO Arhivă Adevărul
Marton Arpad, deputat UDMR. FOTO Arhivă Adevărul

Deputatul UDMR Marton Arpad, vicepreşedinte al Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, a depus mai multe amendamente controversate de modificare a Codurilor penale. Propunerile deputatului conţin greşeli gramaticale.

UDMR-istul Marton Arpad a depus la comisia specială condusă de Florin Iordache două documente în care sunt cuprinse noi amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Unele dintre acestea, pe lângă faptul că sunt controversate, au şi numeroase greşeli gramaticale, potrivit Digi 24

Redăm amendamentele sale, aşa cum le-a redactat: 

- Organele judiciare nu pot respinge o cere  privitoare la administrarea unor probe atunci când probele ale căror administrare se cere sunt contradictorii cu probele administrate pentru dovedirea unui element de fapt.

- Înregistrările de pe camerele de supraveghere oficiale  sau aşezate în locuri publice pot constituii mijloace de probă.

- Nu pot fii folosite în altă cauză penală datele rezultate din măsurile de supraveghere tehnică dispuse pentru infracţiuni contra securităţii naţionale scoase din context. În aceste situaţii este obligatorie garantarea accesului la întreaga înregistrare fără a se trimitere la încadrarea în secret de stat. Dacă nu poate fii  consultat întregul material înregistrarea nu poate fii folosit ca probă.

- Informaţiile despre stadiul procedurilor penale au scopul de a prevenii tulburarea ordinii publice. Informaţiile altfel difuzate nu pot crea inpresia că persoana este vinovată înainte de a se fii condamnat  printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

- Puncul 6 al tabelului să se elimină.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite