Cum s-a comparat Orban cu Ronaldo: De când Real Madrid a renunţat la el, nu a mai câştigat niciun Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Arhivă
Ludovic Orban FOTO Arhivă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a reiterat, sâmbătă, că oamenii care reprezintă partidul la guvernare sunt hotărâţi de forurile statutare ale PNL. Ulterior, Orban a găsit şi o asemănare între el şi fotbalistul Cristiano Ronaldo, dar şi între PNL şi Real Madrid.

“Oamenii care ne reprezintă în guvernare sunt hotărâţi de forurile statutare ale PNL şi trebuie să acţioneze în numele forurilor statutare ale PNL. Este un lucru foarte important. Nu PNL trebuie să ţină cont de puterea administrativă care a fost încredinţată unor membri PNL de PNL în urma alegerilor. Niciun reprezentant al nostru într-o funcţie de demnitate publică sau într-o funcţie publică nu are dreptul să condiţioneze realizarea niciunui demers legal de o poziţionare politică sau alta, niciunui primar liberal nu poate să i se condiţioneze sprijinul legal de poziţionarea de-o parte sau alta, niciunui membru al PNL nu i se poate condiţiona susţinerea în cariera politică în funcţie de opţiunea politică pe care o are la un anumit moment”, a spus Orban, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Neamţ.

Ludovic Orban a subliniat faptul că el nu a tranşat congresul PNL şi a făcut o trimitere la fotbalistul Cristiano Ronaldo. 

“Cei care urmează să decidă conducerea PNL la toate nivelele sunt membrii PNL. (...) Îl ştiţi pe Ronaldo. Ronaldo a jucat la Real Madrid. Cu Ronaldo Real Madrid a câştigat trei cupe Champions League. Real Madrid a decis să renunţe la Ronaldo, probabil că este prea bun sau nu are suflu nou. De când Real Madrid a renunţat la Ronaldo nu a mai câştigat niciun Champions League şi are mari probleme în campionatul intern. Stimaţi colegi, am încredere în dumneavoastră. Noi suntem PNL, noi suntem partidul care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei moderne, noi suntem partidul care este coloana vertebrală a României şi singura forţă politică ce are capacitatea să ducă România pe drumul cel drept. (...) Alegeţi ceea ce este mai bine pentru PNL”, a afirmat Orban, potrivit PRO TV. 

În plus, Ludovic Orban a explicat şi faptul că el este garantul unităţii PNL.

“Există mai multe moduri de a conduce, un mod este de a conduce prin frică, ameninţând şi alt mod este de a conduce democratic, prin convingere, prin consultare, prin cointeresare. Eu am fost garantul unităţii PNL în toată perioada în care am condus PNL. La congres eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere cu echipa mea, am permis unor colegi din echipa care a concurat cu mine să fie aleşi pe funcţii de conducere. Contracandidatul Cristian Buşoi imediat ce s-a eliberat un post de vicepreşedinte l-am susţinut să intre în echipa PNL. Unitatea PNL a fost pentru mine vitală, esenţială pentru reuşita noastră în toate alegerile pe care le-am făcut. (...) Noi suntem la guvernare pentru a guverna bine în România, pentru a realiza reformele la care ne-am angajat, pentru a finaliza toate proiectele de investiţii pe care ne-am angajat că le facem şi pentru a asigura şansa PNL să câştige toate alegerile din 2024”, a spus Ludovic Orban.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite