Orban: Nu PSD ne-a învins, ne-a învins pandemia. Alegerile parlamentare s-au desfăşurat în vârful pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Ludovic Orban / Facebook
Ludovic Orban FOTO Ludovic Orban / Facebook

Liderul liberalilor Ludovic Orban, a declarat că nu PSD a învins PNL la alegerile parlamentare, ci pandemia a făcut-o, acestea fiind organizate în vârful pandemiei atunci când erau înregistrate peste 10.000, în timpul guvernării PNL.

„Nu PSD ne-a învins, ne-a învins pandemia. Alegerile parlamentare s-au desfăşurat pe vârful pandemiei cu peste 10.000 de cazuri pe zi. Alegerile parlamentare au fost afectate de incendiul de la Piatra Neamţ, care a provocat o emoţie publică extraordinară la nivel naţional. Şi dacă nu eram noi echipa care să avem reacţia cea mai potrivită, cea mai rapidă împreună cu domnul ministru Tătaru probabil PNL ar fi suferit şi mai mult de pe urma acestei drame care s-a întâmplat la Piatra Neamţ”, a declarat Orban, sâmbătă, la conferinţa judeţeană de alegerile de la Neamţ. 

El a precizat că nu îşi trece în contul său nicio victorie a PNL, explicând că alegerea făccută de cei care votează conducerile trebuie să fie garanţia vicriei PNL. 

„Văd că se numără victoriile. De nu e problema de victorii, se trec în cont nişte victorii. Eu nu trec în contul meu nicio victorie. Dragi colegi, suntem în faza alegerilor la nivel judeţean. Aici victoria este victoria unui candidat, a unor candidaţi, a unor echipe, iar alegerea dumneavoastră trebuie să fie garanţia victoriei PNL în viitoarele alegerile”, a explicat liderul liberal.

Orban a afirmat că a fost garantul unităţii PNL, despre care spune că este esenţială reuşitei. „Sunt mai multe moduri de a conduce. Un mod este de a conduce prin frică, ameninţând, şi alt mod este de a conduce democratic, prin consultare. Eu am fost garantul unităţii PNL pe toată perioada când am condus PNL. Aduceţi-vă aminte la congres că eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere cu echipa mea, am permis unor colegi din echipa care a concurat împotriva mea să fie aleşi pe funcţii de conducere. Contracandidatul meu, Cristian Buşoi, imediat ce s-a eliberat un post de vicepreşedinte l-am susţinut să intre în echipa PNL. Unitatea a fost pentru mine vitală, esenţială pentru reuşita noastră”, a explicat Ludovic Orban.

El a mai precizat că nu a tranşat congresul, ci moţiunea de cenzură şi alegerile locale parţiale. 

„Eu nu am tranşat congresul, cei care urmează să decidă conducerea PNL la toate nivele sunt membri PNL, doar dumneavoastră puteţi să luaţi deciziile. Sigur că am tranşat ceva. Am tranşat PSD-ul la moţiunea de cenzură, care nu a fost în stare să adune niciun vot în plus faţă de voturile cu care a depus moţiunea de cenzură. Am mai tranşat ceva, alegerile locale parţiale, pe care le-a câştigat PNL cu un procent de 40.5%, câştigând cinci fiefuri PSD”, a explicat Orban.

În finalul conferinţei de presă preşedintele PNL Ludovic Orban a amintit de fotbalistul Cristiano Ronaldo care a câştigat trei Ligi ale Campionilor la Real Madrid. Însă după ce clubul a renunţat la el, echipa nu s-a mai impus în competiţie şi a avut probleme la campionat. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite