Cum explică Ambasada Israelului întâlnirea cu liderul AUR: O şansă pentru a începe un dialog constructiv

0
Publicat:

Ambasada Israelului a revenit cu explicații oficiale în privința întâlnirii dintre ambasadorul Reuven Azar și șeful AUR, George Simion, susținând că este vorba despre o șansă acordată începerii unui dialog și „o oportunitate de a promova înţelegerea între susţinătorii partidului şi poporul evreu”. Potrivit ambasadei, mesajul AUR transmis în urma întâlnirii cuprinde patru elemente importante. 

FOTO partidulaur-ro
FOTO partidulaur-ro

„Întrevederea Ambasadorului Reuven Azar cu liderul partidului AUR a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului”, a transmis Ambasada Israelului într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres

Sursa citată a mai explicat că declaraţia partidului include „patru elemente importante  - anume asumarea responsabilităţii României faţă de Holocaustul petrecut în teritoriile aflate sub controlul României, condamnarea antisemitismului, exprimând toleranţă zero faţă de acesta şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului, interzicerea elogierii criminalilor de război, inclusiv a lui Ion Antonescu, precum şi susţinerea educaţiei privind memoria Holocaustului în sistemul şcolar”.

Astfel, potrivit ambasadei, declarația transmisă de formațiunea politică în urma întâlnirii „constituie o oportunitate de a promova înţelegerea între susţinătorii partidului şi poporul evreu”.

Este o şansă pe care noi o acordăm pentru a începe un dialog constructiv, şi nu o cartă albă. Vom continua, -împreună cu prietenii şi partenerii noştri- lupta pentru combaterea antisemitismului, precum şi a oricărei manifestări antisemite sau de negare a Holocaustului”, a mai transmis ambasada.

Simion, întâlnire cu ambasadorul Israelului și un membru al partidului Likud

Ambasadorul Reuven Azar a avut o întâlnire cu șeful AUR, George Simion, la care a participat și șeful județului regional Shomron din Israel, membru al partidului Likud. 

Pentru a sta la masa discuțiilor, formațiunea AUR a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români și a precizat că e necesară predarea istoriei Holocaustului. 

Potrivit anunțului făcut de AUR, pe această temă, George Simion „a condamnat ferm antisemitismul, a declarat că Partidul AUR are toleranță zero față de acesta și a precizat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de susținere și admirație pentru criminalii de război sau pentru membrii Gărzii de Fier care au participat la Holocaust, inclusiv pentru Ion Antonescu”.

Practic, a avut loc o reevaluare a AUR, partid unde unii membri au arătat simpatii pentru unii criminali de război sau foști lideri regionali. Detaliile despre aceste simpatii sunt publice, fiind subliniate inclusiv în ultimul raport al Institutului pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, publicat în luna iulie.  

Oficialii din Israel l-au invitat pe George Simion împreună cu o delegație AUR să viziteze coloniile din Iudeea, Samaria și Ierusalim.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite