Cristian Preda: USL vrea control total

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine că 3 iulie este o zi importantă pentru evoluţia politică a României, întrucât USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri, astfel că, la 22 de ani de la căderea lui Ceauşescu, societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară.

"3 iulie e o zi importantă pentru evoluţia noastră politică. Ponta a cerut sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat dispreţuind o decizie a Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat semnat de Cristian Preda.

În opinia lui Preda, declaraţiile din ultimele zile ale liderilor USL vădesc însă o altă intenţie: "aceea de a folosi sesiunea convocată azi pentru a acapara poziţii instituţionale - Avocatul Poporului, CCR, şefia celor două Camere, preşedinţia - care să permită USL controlul tuturor pârghiilor care ar putea încetini drumul spre monopolizarea puterii".

"Trebuie subliniat foarte apăsat că USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri. Scrutinul ar urma să confirme - la fel ca în comunism - un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la căderea lui Ceauşescu, societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară. La sfârşitul zilei, vom vedea dacă drumul către servitute a fost din nou deschis sau dacă, dimpotrivă, există resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare", se mai arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite