Crin Antonescu despre sugestia lui Zgonea: „Nu sunt dispus să-mi pun căscuţa albă şi să intru în galerie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Reuters
Crin Antonescu FOTO Reuters

Liderul USL Crin Antonescu a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică, că alegerile prezidenţiale nu au legătură cu proiectul Roşia Montană şi că nu este dispus să meargă în galeria de la Roşia Montană.

„Oamenii de acolo au un punct de vedere, pe care au dreptul să şi-l spună. Comisia va merge acolo. Punctul de vedere al RMGC este ştiut, este suficient să vezi reclamele de la televizor. Eu unul nu sunt dispus ca fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm - nu ştiu de ce - acolo în galerie şi să facem după aceea o poză şi nişte declaraţii. Nu, deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate. Conflictul nu se poate dezamorsa prin vizitele noastre acolo", a declarat la B1 TV liderul liberal.

Acesta a adăugat că nu merge să caute voturi şi că nu se „bagă” între Valeriu Zgonea şi Victor Ponta.

„În ce priveşte comentariul domnului Zgonea, cred ca a fost unul colegial. Lui i-a placut acolo şi mi-a recomandat şi mie să merg”, a mai spus el.

Preşedintele Senatului a subliniat că există însă o majoritate parlamentară USL, chiar dacă PNL a anunţat că nu votează proiectul de lege care vizează Roşia Montană.

Sigur că există majoritate parlamentară USL, nu ştiu care va fi soarta proiectului, dar majoritatea parlamentară care susţine Guvernul se păstrează şi repet: Nu am avut nici în angajamentele electorale, nici în programul de guvernare şi nici înainte de lansarea proiectului vreun angajament reciproc de a merge de o parte sau alta. Cu alte cuvinte, nu am fost legaţi, în interiorul majorităţii, de vreun angajament legat de susţinerea acestui proiect. Nu întămplător, în acest moment nu e clar cum se va vota în PSD. Aşa încât, acest proiect va trece sau nu, vom mai avea dezbateri, vom mai avea un vot, majoritatea rămâne cât se poate de stabilă şi Guvernul cât se poate de susţinut de această majoritate”, a spus liderul liberal.

Preşedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat duminică la Roşia Montană că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, ar trebui să-şi găsească timp să meargă în zonă, adăugând: „Poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi”.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite