Zgonea, în vizită la minerii de la Roşia Montană: „Crin Antonescu ar trebui să-şi facă timp să vină aici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se află la Roşia Montană, într-o vizită de informare şi documentare în legătură cu proiectul minier iniţiat de RMGC. Deputatul PSD a ajuns la Alba Iulia sâmbătă după-amiază şi a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean şi a Prefecturii.

La finalul vizitei, Valeriu Zgonea a declarat că orice decizie nu poate fi luată în „necunoştinţă de cauză“. La întâlnire au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, prefectul Gheorghe Feneşer, subprefectul Cornel Murg şi deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, membru în comisa specială ce va analiza proiectul de lege privind proiectul minier. Toţi sunt susţinători ai investiţiei companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) şi i-au transmis acest lucru şi preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a afirmat la finalul întâlnirii că administraţia judeţeană va încasa suma de 11 milioane de euro doar din autorizaţiile pe care trebuie să le elibereze pentru derularea proiectului. La discuţii a participat şi deputatul PSD de Constanţa, Mircea Titus Dobre, care îl însoţeşte pe Zgonea, astăzi, la Roşia Montană.

Update 16.19  L-a chemat pe Antonescu la Roşia Montană

Ulterior el a susţinut o declaraţie, fiind întrebat dacă îl îndeamnă pe Crin Antonescu să vină la Roşia Montană. "Eu cred că, cunoscându-l pe Crin Antonescu, cred că domnia sa trebuie să fie un preşedinte al tuturor, şi poate că ar trebui să-şi găsească timp, ca preşedinte al Senatului, al doilea om în statul român, să vină aici. Eu ştiu ce fel de om este, îi apreciez familia, şi cred că este un om cu suflet extraordinar, cu suflet mare, care poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi, ci şi cei de aici, din micile oraşe, din comunităţi în care şomajul nu este cel declarat, de 7-8%, el poate atinge şi 9-10%. E important pentru domnia sa să asculte vocea tuturor, azi să vină în zona asta, mâine să meargă în altă zonă în care există o altă activitate care a fost închisă şi căreia trebuie să îi găsim o soluţie. Toţi aceşti oameni trebuie să vadă în Crin Antonescu un preşedinte al românilor. Dacă nu văd acest lucru, va fi foarte dificil să îi convingem să vină la vot. Testul pentru toţi sunt europarlamentarele", a spus Zgonea.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Preşedintele Camerei Deputaţilor despre Roşia Montană: „Parlamentarii trebuie să voteze legea în cunoştinţă de cauză“

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vizitează Roşia Montană

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite