Contre Bode-Drulă pe tema mașinilor de poliție BMW. Șeful MAI: Plin de tupeu, omite să spună ce rol a avut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne și fostul ministru al Transporturilor se acuză reciproc în privința procedurii de achiziție a mașinilor marca BMW pentru Poliția Română. 

Lucian Bode și Cătălin Drulă într-o confruntare directă FOTO Arhivă / Captură Video
Lucian Bode și Cătălin Drulă într-o confruntare directă FOTO Arhivă / Captură Video

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, concluziile controlului efectuat de corpul de control al MAI pe tema achiziţiei de maşini marca BMW pentru poliţie, menţionând că liderul USR, Cătălin Drulă, în calitate de ministru al Transporturilor, este cel care a semnat contractul cu anexele privind specificațiile tehnice.

"Plin de tupeu domnul Drula, acuză o conspirație la nivel înalt omițând să spună ce rol are în această speță", spune Bode.

Într-o conferinţă de presă, Bode a prezentat o copie a contractului de finanţare semnat de Cătălin Drulă şi Poliţia Română, menţionând că licitaţia a fost una corectă şi acuzându-l pe liderul USR de dezinformare. 

"Foarte important, anexa 2 a acestui contract, parte componentă a acestui contract e fișa cu detaliile tehnice unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, inscripționarea specifică, cutia automată 8 plus 1 trepte. Ne aducem aminte ce spunea Drulă acum câteva zile? Că am trecut în caietul de sarcini intenționat cutia 8 plus 1 pentru a favoriza pe cineva în condițiile în care el a semnat contractul care are această anexă inclusiv cu informații despre cutia 8 plus 1. Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Româna, MAI, că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut decât să preia specificațiile din proiectul tehnic anexă la contractul semnat de ministrul Transporturilor de la acea vreme. Ministerul a anunțat public semnarea contractului, printre echipamente fiind enumerate și cele 300 de autospeciale de poliție, deci după ce semnează contractul da comunicat și promovează public aceste demers. Aveți acest anunț care după ce a fost semnat, ministrul Transporturilor are obligația legală să notifice Ministerul Fondurilor Europene. Așadar, contractul ajunge și la Cristian Ghinea, ministrul de atunci, inclusiv cu specificațiile tehnice. Putem vorbi de ipocrizie, pierderi de memorie, inclusiv despre zicala românească - dacă tăceai, filosof rămâneai", a afirmat Bode, potrivit Digi24.  

"El cere DNA să se autosesizeze? Ce ar trebui să înțelegem după ce am văzut documentele semnate de el? Că se autodenunță? El sesizează OLAF și Parchetul European, în condițiile în care contractul și specificațiile tehnice au fost pe masa lui și a lui Ghinea. Întreagă documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competențe și vom susține orice demers al acestora. S-a gândit Drulă și ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acel contract cu specificațiile pe care azi le numește cu dedicație?", a mai declarat ministrul de Interne.

Ce spune fostul ministru al Transporturilor 

În replică, șeful USR, a transmis, într-un mesaj pe Facebook ,că licitaţia a fost făcută de ministrul de interne şi de subordonaţii lui, acuzându-l pe şeful MAI că vrea „să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”. 

„Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede: 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor- 4.000 de dispozitive mobile- 1.400 de imprimante mobile termice- 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă- un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic- 300 de autospeciale de poliţie”

Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne”, a afirmat Drulă, explicînd: „evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene”, a spus Drulă.

Liderul USR susţine că semnatura sa nu va fi găsită pe vreo anexă cu detalii tehnice. 

USR a anunţat, săptămâna trecută, că a sesizat mai multe instituţii privind licitaţia de maşini BMW pentru poliţia rutieră, lansând acuzații la adresa actualilor lideri guvernamentali și a președintelui Klaus Iohannis și susținând că licitația a fost câștigată de un apropiat al șefului de stat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite