Continuă dezbaterile din comisii pentru bugetul pe 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii dezbat bugetul de stat și al asigurărilor sociale de stat pe 2024, urmând ca miercuri să fie dat votul final în plen.

Bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat intră marți în plen FOTO Arhivă Adevărul
Bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat intră marți în plen FOTO Arhivă Adevărul

UPDATE: Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat bugetul pentru 2024 al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi pe cel al Casei Naţionale de Pensii Publice.

UPDATE: A fost aprobat bugetul inisterului Cercetării și cel al Ministerului de Fiananțe. 

UPDATE: Proiectul de buget al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pentru 2024 a fost aprobat de comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului.

UPDATE: Comisiile au aprobat bugetele ICR și CSM 

UPDATE:  A fost aprobat și bugetul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat

UPDATE: Bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) pentru anul 2024 a fost aprobat de membrii comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament. 

UPDATE: Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat bugetul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, pe cel al Societăţii Române de Radiodifuziune, cel al Societății Române de Televiziune și cel al Agerpress.

UPDATE: Marţi, în cadrul dezbaterilor din Comisiile parlamentare de buget-finanţe a fost aprobat bugetul pe anul 2024 al Academiei Române. Aproape 500 de milioane de lei vor merge la Academia Română. 

***

Parlamentarii au început luni seară dezbaterile în comisiile de buget-finanțe, unde sunt votate rapoartele bugetelor.  

Au fost aprobate bugetele CNA, CNSAS, ANSVSA, cel al Consiliului Concurenței, cel al Consiliului Legislativ, cel al Curții Constituționale și cel al Camerei Deputaților.  

Bugetul Camerei Deputaţilor este de 686.982.000 de lei - credite de angajament şi 638.024.000 de lei - credite bugetare. 

Au fost aprobate și bugetul Avocatului Poporului, cel al Ministerului Transporturilor, cel al Senatului. 

Bugetele MAE, MAI, STS, SIE, SRI, ANI, Ministerului Educației, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Justiției, Ministerului Culturii, cel al Agriculturii, Ministerului Apărării, Ministerului Economiei, Ministerului Public, cel al Sănătății și CNAS au fost de asemenea aprobate de comisiile reunite de buget-finanțe. 

Bugetul Senatului este de 355.025.000 de lei credite de angajament şi 355.025.000 de lei - credite bugetare. Comisiile de buget finanțe au adoptat și un amendament prin care se suplimentează bugetul Senatului cu 33,087 milioane de lei, pentru punerea în practică a deciziilor Curţii Constituţionale cu privire la pensiile parlamentarilor.

Bugetul Administrației Prezidențiale pe anul 2024 a primit 23 de voturi „pentru” și opt „împotrivă” și este de 135.000.000 de lei din credite de angajament şi 109.699.000 de lei din credite bugetare. 

Ulterior, proiectului Legii bugetului de stat şi proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 vor intra în dezbaterea plenului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite