Comisiile parlamentare, raport pentru revocarea lui Bădălău, până luni

0
Publicat:

Comisiile din Parlament sunt așteptate să dea un raport, până luni, după ce Birourile Permanente Reunite au decis declanșarea revocării din funcția de vicepreședinte a lui Bădălău la Curtea de Conturi. Raportul va fi votat luni în plen. 

Birourile Permanente Reunite au decis declanșarea procedurii de revocare FOTO Arhivă
Birourile Permanente Reunite au decis declanșarea procedurii de revocare FOTO Arhivă

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaților și Senatului au termen până luni, 5 decembrie, la ora 12.00, să întocmească raportul cu privire la revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreședinte la Curtea de Conturi, urmând ca raportul să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului de la 14.00, relatează Agerpres

Solicitarea a fost depusă la Birourile Permanente de PSD.  Potrivit PSD, rațiunile de securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute și de liderii USR care au acuzat în nenumărate rânduri că PSD prelungește revocarea lui Bădălău din funcție, după ce fostul senator PSD a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Curtea de Apel București a decis luni arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi și fost ministru PSD al Economiei.

Fostul ministru al Economiei a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Luni, acesta a fost adus încătușat la instanță.

Potrivit anchetatorilor, Niculae Bădălău „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.

„Mai mult, în această discuție inculpatul Bădălău Niculae i-a promis primarului comunei (....) un procent de 7% din valoarea lucrărilor care fac obiectul contractului încheiat de Primăria Comunei (....) cu (....) (....) SRL”, mai arată sursa citată în cazul contractului în care a solicitat plata.   

Potrivit unor surse „Adevărul”, cel care l-ar fi denunțat pe fostul senator este primarul comunei Bucșani, din județul Giurgiu, Dan Pasat. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri