Comisarul european pentru egalitate, vizită în România cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

0
Publicat:

Helana Dalli se află într-o vizită oficială în România, în perioada 6-8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, potrivit Agerpres. Comisarul european pentru egalitate se va întâlni cu premierul României și mai mulți oficiali români.

Helena Dalli, comisarul european pentru Egalitate FOTO: EPA-EFE
Helena Dalli, comisarul european pentru Egalitate FOTO: EPA-EFE

„Ziua Internaţională a Femeii ne reaminteşte faptul că progresele înregistrate în ceea ce priveşte egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut şi neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele şi femeile să poată prospera şi să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbaţii, fără piedici", a declarat Helena Dalli, citată într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, potrivit Agerpres.

„Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administraţie şi în domeniul transparenţei salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalităţii. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toţi, indiferent de gen", a adăugat oficialul european, potrivit sursei citate.

Comisarul european pentru Egalitate se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi. În discuțiile cu oficialii români, acesta va aborda subiecte precum egalitatea de gen sau politicile și programele dedicate comunității rome.

Marţi, 7 martie, începând cu ora 11.00, Helena Dalli va participa la conferinţa „Femei mai puternice în România", organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, împreună cu Ambasada Suediei, Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi în cooperare cu FILIA. La eveniment vor participa și premierul Nicolae Ciucă şi Virginia Oţel, co-preşedinte Global Professional Women's Network.

Miercuri, 8 martie, comisarul european va efectua o vizită la Mizil, la Centrul Comunitar al Asociaţiei E-Romnja, care luptă pentru respectul, integritatea şi demnitatea femeilor rome, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite