Ciucă îi cere lui Ciolacu să pună capăt racolării de primari PNL de către PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat în cadrul unui interviu, că a solicitat un acord între PNL și PSD prin care să nu existe atacuri reciproce și să nu fie racolați primarii, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum îi cere lui Marcel Ciolacu să intervină pentru rezolvarea problemei.

Nicolae Ciucă, despre acordul de coaliție dintre PSD și PNL. Foto: Inquam Photos
Nicolae Ciucă, despre acordul de coaliție dintre PSD și PNL. Foto: Inquam Photos

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă de când PSD a venit la putere, s-a schimbat ceva în modul de abordare în coaliție, potrivit News.ro. Edilul a transmis că a solicitat un acord între cele două partide prin care să nu fie racolați primarii, însă nu a fost respectată această solicitare.

„Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Şi nu s-a întâmplat chestiunea asta, ba mai mult decât atât înţelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinităţi, vin din urmă, din istorie şi se duc de la stânga la….Am mai folosit o metaforă, nu ştiu dacă e foarte bună, îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga”, a transmis Nicolae Ciucă

În cadrul interviului, moderatorul a menționat că și PNL a luat primari de la PSD, un exemplu în această situație fiind primarul de la Iași. La acest exemplu, președintele PNL a afirmat că „Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii şi anunţi dintr-o dată, nouă primari au trecut.”

„În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, îşi pierd mandatul. Şi sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înţelege care a fost rolul şi în ce fel am înţeles pe  perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanţării proiectelor, modul în care am deschis şantiere. Sunt peste 2600 de şantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici”, a afrimat președintele PNL.

Ministra Culturii: „Cu PSD ar fi trebuit să existe un protocol de neagresiune”

Raluca Turcan, ministră a Culturii și vicepreședintă a PNL, a afirmat că ar fi trebuit să se ajungă la un pact de neagresiune între cele două forțe în Coaliție, mai ales că vin și alegerile. În plus, aceasta s-a declarat nemulțumită de racolarea de primari PNL de către PSD.

„Cu PSD ar fi trebuit să existe un protocol de neagresiune pentru că e vital din perspectiva credibilității oamenilor ca atunci când ești la masa guvenului să ai aceeași abordare corecta ca și atunci când ești în teritoriu. Din nefericire s-a întâmplat ca PNL și PSD să se certe și să își fure oamenii”, a afirmat ministra Culturii, într-un interviu pentru digi24.ro.

Mai există și componenta de racolare a primarilor. Este incorect în condițiile în care două partide formează o alianță de guvernare. De ce ne mai mirăm că oamenii au atât de puțină încredere în clasa politică. Asta vine și din dublul limbaj pe care unii lideri politici îl oferă”, a mai declarat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite