Turcan: „Cu PSD ar fi trebuit să existe un protocol de neagresiune”. Racolarea primarilor, considerată „incorectă”

0
Publicat:

Raluca Turcan, ministră a Culturii și vicepreședintă a PNL, a afirmat că ar fi trebuit să se ajungă în Coaliție la un pact de neagresiune între cele două forțe, dat fiind că vin și alegerile. Mai mult, aceasta s-a declarat nemulțumită de racolarea de primari PNL de către PSD.

Raluca Turcan, ministra Culturii FOTO Inquam Photos
Raluca Turcan, ministra Culturii FOTO Inquam Photos

Cu PSD ar fi trebuit să existe un protocol de neagresiune pentru că e vital din perspectiva credibilității oamenilor ca atunci când ești la masa guvenului să ai aceeași abordare corecta ca și atunci când ești în teritoriu. Din nefericire s-a întâmplat ca PNL și PSD să se certe și să își fure oamenii”, a afirmat ministra Culturii, într-un interviu pentru digi24.ro.

Una din temele fierbinți din Coaliție este cea legată de faptul că social-democrații tot iau din primarii PNL.

Mai există și componenta de racolare a primarilor. Este incorect în condițiile în care două partide formează o alianță de guvernare. De ce ne mai mirăm că oamenii au atât de puțină încredere în clasa politică. Asta vine și din dublul limbaj pe care unii lideri politici îl oferă”, a mai declarat Raluca Turcan.

De altfel, vicepreședinta PNL a precizat va veni o perioadă dificilă pentru Coaliție. „Urmează o perioadă cu foarte multe tensiuni și cu foarte multe provocări economice, sociale. Și atunci ar fi necesar un protocol, cele două partide să aibă stabilit un cadru de conduită între ele”, a mai afirmat Turcan.

Situație indecisă la Primăria Capitalei

Fosta șefă a PNL a mai punctat faptul că nu s-a pus problema la Sinaia privind susținerea unui PSD-ist la Primăria Capitalei.

„Nu s-a discutat la Sinaia nici candidatul la primăria Capitalei, nici susținerea candidatului PSD. E amuzant, eu nu am auzit discuții de acest gen, mai ales că am stabilit că mergem singuri în alegeri. Organizația București va trebui să ia o decizie dacă îl susține pe Nicușor Dan”, a precizat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite