Ciucă: România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti

0
0
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a transmis felicitări lotului olimpic de Informatică al României, care a obţinut locul I la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale. Şeful Executivului a arătat că rezultatele obţinute de tinerii români în ultimele luni dovedesc că tânăra generaţie este capabilă să performeze în mediul elitei şi să reediteze valoarea şcolii româneşti.

„Vara performanţei româneşti este întregită de succesul excepţional care urcă România pe locul al doilea ”all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu şi domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul şi perseverenţa. Mulţumiri familiilor voastre şi Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii româneşti”, a scris premierul Ciucă pe Facebook. 4

Nicolae Ciucă a mai arătat că „rezultatele remarcabile din aceste zile, precum şi cele obţinute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti”. 

Potrivit premierului, „susţinerea excelenţei, în egală măsură cu garantarea accesului la educaţie, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii şi digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educaţiei aflate în consultare publică şi în noua Strategie Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă, recent aprobată de Guvern”. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri