Ciucă, întrevedere cu Secretarul General al Ligii Statelor Arabe. Discuţiile au vizat impactul războiul din Ucraina şi sprijinul refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri la Palatul Victoria, pe secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în România. Premierul a subliniat poziţia constantă a ţării noastre în relaţia cu statele arabe şi abordarea consecventă şi echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Executivul a informat într-un comunicat de presă că întrevederea premierului cu secretarul Ligii Statelor Arabe „a fost un bun prilej de subliniere a poziţiei constante a României în relaţia cu statele arabe şi abordarea consecventă şi echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu”. 

Sursa citată a mai menţionat că „în cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaţilor şi rolul asumat de România alături de ţările partenere. Premierul român a trecut în revistă situaţia de securitate din regiune şi a împărtăşit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiştii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina”. 

De asemenea, „secretarul General al Ligii Statelor Arabe a transmis mulţumiri pentru eforturile făcute de ţara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace”. 

Premierul a fost invitat „să viziteze sediul Ligii Arabe. Deschiderea constantă şi bunele relaţii ale ţării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă şi statele europene, ale resurselor şi preţurilor energetice crescute şi ale livrărilor de cereale şi securităţii alimentare”, mai arată sursa citată. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite