Ciucă, întâlnire cu ambasadorul Italiei la București. Întărirea colaborării judiciare, printre subiecte

0
Publicat:

Președintele Senatului s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Republicii italiene la București. Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea relațiilor economice dintre țări și de întărirea colaborării judiciare.

Nicolae Ciucă, alături de ambasadorul Italiei în România FOTO: Facebook
Nicolae Ciucă, alături de ambasadorul Italiei în România FOTO: Facebook

„Subiectele discutate au vizat consolidarea relațiilor economice dintre țările noastre, a cooperării în domeniul diplomatic și cel al afacerilor europene, precum și întărirea colaborării judiciare dintre cele două state. Schimburile comerciale dintre România și Italia se află la un nivel record, dar există spațiu de creștere creat de dezvoltarea economică a țării noastre, care are o relevanță regională sporită în domeniul energetic și cel alimentar, ca urmare a măsurilor pe care le-am luat ca prim-ministru. Astfel, România are nevoie atât de majorarea exporturilor către Italia, cât și de atragerea de noi investiții italiene în aceste domenii”, susține Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele Senatului i-a mulțumit ambasadorului italian pentru sprijinul pe care țara s-a la acordat necondiționat României în procesul de aderarea la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și la Schengen.

„Prezența a peste un milion de români în Italia este o puternică legătură culturală între cele două țări, astfel încât libertatea de circulație pe care ar aduce-o admiterea noastră în Spațiul Schengen va fi în beneficiul celor care călătoresc între Italia și România”, a adăugat liberalul.

Cei doi oficiali au reconfirmat sprijinul pe care țările le acordă Ucrainei: „Excelența Sa mi-a spus că Italia apreciază România pentru faptul că reușește că contribuie substanțial la sprijinirea exporturilor ucrainene”.

De asemenea, Nicolae Ciucă  a reconfirmat sprijinul României în parcursul european al Republicii Moldova.

„Am apreciat susținerea pe care Italia o acordă perspectivei europene a statelor din Vecinătatea Estică, sens în care a sprijinit acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Totodată, am reafirmat sprijinul nostru necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economică și bunăstarea tuturor cetățenilor săi”, a adăugat acesta.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite