Ciucă: Este vital să obţinem decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova şi Ucrainei

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a susținut în cadrul Forumului Euro-Atlantic de Rezilienţă că este „vital” să obţinem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi Ucrainei, arătând că securitatea acestor două state aduc mai multă securitate României. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„Ţara noastră va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european ireversibil. Este vital să obţinem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi Ucraina. Este foarte clar: o Ucraina mai sigură, o Republică Moldova mai sigură aduc mai multă securitate României", a precizat Nicolae Ciucă.

Totodată, fostul premier a atras atenția asupra efectelor dezinformării pentru securitatea statelor. 

„O componentă importantă a rezilienţei este capacitatea de a rezista la activităţile de dezinformare. Valul masiv de dezinformare, impulsionat de propaganda care a venit odată cu invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia şi care a permis renaşterea naţionalismului, este un pericol din ce în ce mai mare pentru societatea românească. Este necesar un efort comun al instituţiilor naţionale şi internaţionale, dar şi al cetăţenilor, pentru a contracara efectele tot mai nocive ale dezinformării, care pun în pericol însăşi securitatea statelor. În concluzie, este clar că rezilienţa este esenţială pentru state şi instituţiile internaţionale. Numai lucrând împreună putem depăşi aceste vremuri complicate şi ne putem proteja cetăţenii", a concluzionat Ciucă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite