Ciucă, discuții cu mediul de afaceri: Dialogul este obligatoriu înainte de a susține orice fel de măsuri fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Senatului a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Ciucă a punctat că discuțiile cu mediul de afaceri sunt importante înainte de susținerea măsurilor fiscale.

Ciucă, întâlnire cu mediul de afaceri FOTO: Facebook
Ciucă, întâlnire cu mediul de afaceri FOTO: Facebook

„Am avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR). Dialogul cu mediul de afaceri este obligatoriu înainte de a susține orice fel de modificări fiscale. Doar în acest mod putem ști punctul de vedere al companiilor care generează venituri bugetare, pentru a determina ce măsuri se pot lua în perioada următoare fără a afecta climatul investițional și locurile de muncă din mediul privat”, a punctat Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele PNL a precizat în timpul discuției s-a confirmat un punct de vedere la care liberalii țin foarte mult, mai exact că mediul de afaceri „trebuie să rămână cel puțin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României”.

„De asemenea, nu ne dorim să afectăm, în niciun fel, veniturile sau puterea de cumpărare ale românilor și nici capacitatea companiilor de a-și desfășura activitatea în bune condiții și a face noi investiții”, a adăugat președintele PNL.

Oficialul a subliniat că mediul de afaceri dorește un cadru fiscal predictibil și echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depășirii unor perioade de criză și care să ofere premise pentru o creștere economică susținută.

„Este, de altfel, și viziunea Partidului Național Liberal și obiectivul pe care îl are în vedere în toate negocierile din această perioadă”, a evidențiat acesta.

Reducerea cheltuielilor bugetare și măsurile fiscale, adoptate concomitent

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul ar urma să aprobe concomitent, până la sfârşitul lunii august, ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi reforma administrativă şi pe cea privind măsuri fiscale prin care să crească veniturile la buget. Potrivit premierului, în lipsa adoptării unor astfel de măsuri, deficitul de anul acesta ar urma să fie mai mare de 6,2%, cât a fost anul trecut.

„Reformele încep imediat după ce va fi dată ordonanţa de urgenţă. Termenele de implementare vor fi până în 2024, ceea ce ne asumăm noi ce facem. Va trebui dată cel târziu la sfârşitul acestei luni. Până la sfârşitul acestei luni, cele două ordonanţe principale vor fi date în acelaşi timp, concomitent”, a mai declarat Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că în urma discuţiilor purtate luni, atât 99% din măsurile privind reforma administrativă sunt decise, cât şi o parte din măsurile fiscale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite