Ciuca confirmă vizita Regelui Charles în România. Când va avea loc prima vizită a unui rege britanic în România

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat în cadrul unei conferințe de presă vizita Regelui Charles al III-lea la începutul lunii iunie, arătând că va lua parte la programul organizat. Regele Charles al III-lea va efectuz o primă vizită în România, după încoronare, pe 2 iunie.

FOTO Guvernul României / Arhivă
FOTO Guvernul României / Arhivă

Întrebat dacă a fost informat cu privire la vizita Regelui Charles al III-lea, premierul Nicolae Ciucă a explicat: „Este o activitate care este pe agenda guvernamentala. Suntem parte la programul care va fi la nivelul președinției”

Șeful Guvernului a susținut însă că nu are informații cu privire la durata vizitei Regelui Charles al II-lea în România. 

Primul monarh britanic pe teritoriul României

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru „Adevărul”. Astfel, ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege și prin urmare a unui rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (...) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru „Adevărul”.   

Regele Charles al III-lea a vizitat de mai multe ori România, fiind însă până acum în calitate de Prinț.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține. 

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii la Westminster Abbey, la aproximativ opt luni de la moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a și preluarea tronului. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite