Ciolacu, vizită în Qatar. Pe agenda discuțiilor, investiții de până la 15 miliarde de lei

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu efectuează în perioada 16-17 aprilie o vizită în Qatar, care va viza dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro, potrivit Executivului. 

Premierul FOTO Inquam
Premierul FOTO Inquam

Executiul a informat că pe agenda vizitei din perioada 16-17 aprilie va fi dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro.

„Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice. Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Premierul și delegația guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete la Doha și în plenul delegațiilor cu prim-ministrul Statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe.

Cei doi premieri vor participa și la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale și vor susține declarații comune de presă.

De asemenea, premierul va avea discuții cu reprezentanții Autorității de Investiții, fondul suveran de investiții al statului și se va întâlni și cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar.

În delegația premierului sunt ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite