Ciolacu: PSD va propune înăsprirea legislației. Tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția

0
Publicat:

Șeful PSD a subliniat într-o postare pe Facebook, de Ziua Internațională a Pădurilor, că „atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”.

PSD vrea înăsprirea legislației în domeniu FOTO Facebook
PSD vrea înăsprirea legislației în domeniu FOTO Facebook

„În pepiniera Dobroț din Argeș am întâlnit oameni care iubesc cu adevărat pădurea și care își dedică întreaga carieră îngrijirii și protejării ei. De aceea, de Ziua Internațională a Pădurilor vreau să transmit că atât timp cât PSD va fi la guvernare niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde. Asta vreau să le transmit și tuturor angajaților Romsilva”, a transmis șeful PSD pe Facebook.

Marcel Ciolacu a mai susținut că partidul pe care îl conduce are „soluțiile concrete astfel încât să nu dăm posibilitatea vânzării suprafețelor de pădure, dar să și respectăm jaloanele din PNRR și principiile OECD”.

PSD va propune și susține măsuri de regenerare a pădurilor, astfel încât să reușim să creștem suprafața forestieră a țării. Mai mult, PSD va propune înăsprirea legislației astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția”, a mai transmis șeful social-democraților.

Pădurile montane dispar într-un ritm tot mai alert

Exploatarea forestieră, incendiile şi agricultura provoacă dispariţia pădurilor montane într-un ritm tot mai alert, potrivit unui nou studiu. Peste 7% din totalul pădurilor au dispărut între 2000 și 2018.

Munţii găzduiesc 85% din păsările, mamiferele şi amfibienii lumii, în special în păduri, ceea ce face ca pierderea acestora să fie alarmantă pentru biodiversitate.

Pădurile montane acopereau 1,1 miliarde de hectare în anul 2000, potrivit autorilor acestui studiu publicat în revista One Earth.

Cu toate acestea, cel puţin 78,1 milioane de hectare - o suprafaţă mai mare decât cea a statului american Texas, reprezentând 7,1% din total, au dispărut între 2000 şi 2018, au determinat cercetătorii folosind date din satelit.

Iar ritmul dispariţiei pădurilor montane se accelerează: pierderile recente au fost de 2,7 ori mai mari decât la începutul secolului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite