Ciolacu, întânire cu șefa MAI din R. Moldova: Stabilitatea și securitatea statului vecin, o prioritate de grad zero pentru România

0
Publicat:

Șeful Camerei Deputaților, președintele PSD Marcel Ciolacu, i-a dat asigurări șefei MAI din Republica Moldova privind prioritizarea securității și stabilității statului vecin de către România.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Stabilitatea și securitatea Republicii Moldova reprezintă pentru România o prioritate de grad zero! Acesta este mesajul pe care i l-am transmis astăzi ministrului moldovean al Afacerilor Interne, Ana Revenco”, a transmis șeful PSD pe Facebook, arătând că a asigurat că „Republica Moldova va avea mereu în România un partener necondiționat, care îi oferă sprijin concret în efortul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv pe dosarele ce țin de domeniul Afacerilor Interne”.

Marcel Ciolacu a mai subliniat și că „România susține necesitatea creării unui Grup de Sprijin pentru Republica Moldova, care să reunească experți din serviciile Comisiei Europene”, motiv pentru care statul român pune la dispoziția Guvernului de la Chișinău expertiza pe care o are în negocierile de integrare în familia statelor europene.

România cere regim separat de sancţiuni pentru încercările de destabilizare a R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe a afirmat înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, că va recomanda propunerea pentru un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia.

Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova”, a spus şeful diplomaţiei române înainte de intrarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, potrivit Agerpres. 

Privind securitatea din Republica Moldova și încercările Rusiei de destabilizare a țării, ministrul a subliniat că va recomanda „spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite