Ciolacu: Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii. PSD a demonstrat că se pot creşte veniturile oamenilor, bugetul Sănătăţii, se poate investi în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Shutterstock
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Shutterstock

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării” şi spune că PSD a propus un proiect de buget în care, cu aceiaşi bani, se pot creşte veniturile oamenilor, mări alocaţiile, creşte bugetul Sănătăţii şi se poate investi în Educaţie.

„Aceiaşi bani, viziuni diferite! Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării. Cu un buget negociat nu în funcţie de priorităţile României, ci în funcţie de cine a fost mai colţos în Coaliţie. Au făcut întocmai cum spunea Cîţu anul trecut: Sănătatea şi Educaţia nu sunt o prioritate, nu contează. Vedem acum că nici producătorii români nu contează. Nici firmele româneşti. Nici veniturile celor care muncesc sau care sunt acum la pensie! Tot ce contează a fost cine a băgat mai repede mâna în vistierie ca să îşi ia partea pentru a-şi hrăni clientela”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu. 

Ciolacu afirmă că, în proiectul de buget al PSD, se pot creşte veniturile oamenilor, mări alocaţiile, creşte bugetul Sănătăţii, investi în Educaţie. 

„PSD a propus un proiect de buget, în care - cu aceiaşi bani! - am demonstrat că se pot creşte veniturile oamenilor, mări alocaţiile copiilor, creşte bugetul Sănătăţii pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educaţia copiilor noştri şi se poate sprijini mediul de afaceri! Pe scurt, exact cu aceiaşi bani, se poate proteja puterea de cumpărare a românilor, sprijini mediul de afaceri românesc şi se pot face investiţii în mari proiecte de infrastructură, pentru a reporni economia”, a mai scris Ciolacu. 

Liderul PSD afirmă că Guvernul nu este „în stare să ofere dezvoltare decât clientelei”. 

„Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar austeritate! Luaţi proiectul de buget elaborat de PSD! Veniţi cu el în Parlament! Încă puteţi opri dezastrul în care veţi afunda România”, a mai afirmat Ciolacu. 

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost publicat, joi seară, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Printre măsurile pe care Executivul le are în vedere se află „menţinerea în anul 2021 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, nu vor fi acordate premii sau indemnizaţii de vacanţă, compensarea orelor suplimentare pentru personalul bugetar numai cu timp liber corespunzător; pentru poliţişti şi cadre militare se menţin reglementările din anii anteriori care vizează acordarea drepturilor salariale pentru activitatea desfăşurată în zilele de sărbători legale.

Studenţii de la forma de învăţământ cu frecevenţă de la instituţii acreditate, cu vârsta de până în 26 de ani, au reducere 50% la transport.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite