Ciolacu, după prelungirea mandatului lui Stoltenberg la șefia NATO: România va lucra îndeaproape pentru consolidarea Flancului Estic

0
Publicat:

Premierul României l-a felicitat pe secretarul general al NATO pentru prelungirea mandatului său la șefia Alianței. Ciolacu a subliniat că România va lucra alături de Jens Stoltenberg și de aliați pentru consolidarea Flancului Estic.

Marcel Ciolacu și secretarul general al NATO FOTO: Twitter
Marcel Ciolacu și secretarul general al NATO FOTO: Twitter

„Îl felicit pe Jens Stoltenberg pentru continuarea mandatului său puternic apreciat de secretar general al NATO. România va lucra îndeaproape cu acesta, cu NATO și cu aliații săi în consolidarea Flancului Estic, consolidarea Alianței și menținerea unității și rezistenței noastre”, a transmis Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Twitter.

De asemenea, un mesaj de felicitare a fost transmis și de președintele României. Klaus Iohannis a precizat că așteaptă cu nerăbdarea rezultatele Summitului NATO de la Vilnius.

„Felicitări lui Jens Stoltenberg pentru prelungirea mandatului său de succes la cârma NATO. Aștept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru consolidarea în continuare a Alianței și pentru rezultate Summitului de la Vilnius”, a transmis Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

Jens Stoltenberg, aflat la conducerea NATO din 2014, a confirmat marţi că va rămâne în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice pentru încă un an.

„Sunt onorat de decizia aliaţilor din NATO de a-mi extinde mandatul de secretar general până la 1 octombrie 2024. Puntea transatlantică între Europa & America de Nord ne-a asigurat libertatea & securitatea pentru aproape 75 de ani şi, într-o lume mai periculoasă, Alianţa noastră este mai importantă ca oricând”, a scris Stoltenberg pe Twitter cu numai o săptămână înaintea Summitului de la Vilnius din 11-12 iulie.

Prelungirea mandatului lui Stoltenberg era aşteptată de câteva săptămâni în absenţa consensului asupra unui eventual succesor, notează Agerpres, citând AFP și Reuters.

Membrii NATO s-au pus de acord asupra prelungirii cu încă un an a mandatului lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al alianţei, decizia urmând să fie validată săptămâna viitoare, au anunţat joi pentru AFP mai mulţi diplomaţi.

„Toată lumea este de acord. Rămânerea (lui Jens Stoltenberg în funcţie) va fi validată oficial şi anunţată săptămâna viitoare", a declarat un diplomat al NATO, citat de agenţia de presă franceză, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite