Ciolacu, despre voucherele pentru români: „Avem 700 de milioane de euro buget”. Ce valoare ar putea avea tichetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni dimineaţă, că, în ceea ce priveşte tichetele pentru alimente de bază, trebuie mărită valoarea nominală, iar costul preconizat în vederea acestora ar ajunge la o valoare aproximativă de 700 de milioane de euro. Potrivit liderului PSD, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, va transmite marţi impactul preconizat măsurilor economice pentru cetăţeni, în vederea unei decizii a coaliţiei.

„Considerăm cu toţii, inclusiv prim-ministrul, că prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu prim-ministrul, le recunoaşteţi, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru tichete pentru alimente de bază şi avem şi o valoare aproximativă, de 700 de milioane de euro. Valoarea se va conveni, mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni”, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineaţă.  

„O să fie şi tichetele pentru copii, le vom discuta în coaliţie. Mai sunt şi măsuri, nu numai în zona socială, şi măsuri economice”, a mai sus şeful PSD, argumentând că până marţi, ministrul Finanţelor va informa coaliţia cu privire la toate impacturile bugetare ale măsurilor. „Până mâine avem şi de la domnul ministru Câciu toate impacturile, să luăm decizia cea mai sustenabilă”, a precizat şeful PSD. 

Liderul a precizat că în cazul tichetelor de masă, „oricum trebuie mărite valoarea nominală şi vedem care e impactul”. „Aşteptăm de la domnul Câciu toate impacturile. Vorbim de bugetul României, un buget sustenabil, nu putem să ieşim din această logică. Sunt ferm convins că vom găsi calea cea mai bună”, a mai susţinut Marcel Ciolacu. 

„Eu cred că românii aşteaptă anumite decizii şi anumite măsuri, avem de-a face cu scumpiri şi inflaţie, ştim de unde au pornit aceste lucruri, de la liberalizarea haotică în zona energiei, trebuie să şi-o asume cine a făcut acest lucru. Intrăm pe efectele acestor scumpiri exagerate în energie să le diminuăm - vor fi şi scheme de ajutor în zona economică, accize pentru transportatori la combustibili, sunt mai multe variante”, a mai spus Ciolacu. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat duminică, că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern este de 3,4% din PIB, până acum. Potrivit premierului, Comisia Europeană este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite