Ciucă, de Ziua Jandarmeriei Române: Am toată încrederea că procesul de reconstrucţie a prestigiului instituţional al Jandarmeriei va continua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, premierul Nicolae Ciucă a urat succes instituţiei, atât în ceea ce priveşte atribuţiile sale, cât şi în exercitarea mandatului la preşedinţia Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europene. Premierul a mai transmis că are încredere în continuarea reconstrucţiei prestigiului instituţiei şi va demonstra că este „profesionistă, credibilă şi mereu de partea binelui public”.

„Jandarmeria Română împlineşte astăzi 172 de ani de la întemeierea sa, timp în care această structură, componentă militară a Ministerului Afacerilor Interne, a trecut prin numeroase transformări şi procese de modernizare, primind permanent atribuţii şi misiuni noi pentru a face faţă provocărilor la adresa ordinii publice care apar odată cu schimbările petrecute în societatea românească”, a transmis premierul, cu ocazia Zilei Jandarmeirei Române. 

Potrivit şefului Guvernului, „împreună cu celelalte instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română este direct implicată în garantarea siguranţei cetăţeanului, prin atribuţiile care îi revin în ceea ce priveşte apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism. Prin aceste atribuţii puse în slujba binelui public, instituţia Jandarmeriei trebuie să se ridice la înălţimea misiunii care i-a fost încredinţată, dar şi la nivelul aşteptărilor cetăţenilor de bună-credinţă”. 

„Am toată încrederea că procesul actual de reconstrucţie a prestigiului instituţional al Jandarmeriei Române va continua şi că prin modul în care îşi va îndeplini misiunea va demonstra că este o instituţie profesionistă, credibilă şi mereu de partea binelui public. Recunoaşterea şi aprecierea de care jandarmii români se bucură în cadrul misiunilor de cooperare în plan internaţional, bunele exemple ale multor jandarmi în misiunile lor, empatia de care dau dovadă în multe situaţii, îmi dau motive să îi apreciez pentru tot ceea ce fac”, a mai transmis premierul. 

Nicolae Ciucă a urat „succes Jandarmeriei Române în îndeplinirea atribuţiilor sale în plan intern şi în misiunile de cooperare internaţională la care participă. Succes, de asemenea, în mandatul la preşedinţia Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europene (EUROGENDFOR), pe care România îl exercită anul acesta prin intermediul Jandarmeriei Române şi MAE”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite