Ciolacu, despre podul peste Dunăre: Este un prilej de mândrie. Devine un proiect reușit al României

0
Publicat:

Premierul României a precizat la inaugurarea podului peste Dunăre faptul că obiectivul reprezintă un prilej de mândrie pentru români și devine un proiect reușit al României. Ciolacu a punctat că podul reprezintă un exemplu al muncii în echipă și al colaborării internaționale. 

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă și de bună calitate. Prin inaugurarea acestui pod spectaculos România transmite Europei și lumii întregii un mesaj clar: că vrem, știm și mai putem să ne construim destinul ca o națiune puternică și mândră. Podul suspendat pe care ne aflăm este un exemplu în multe privințe, un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaționale într-o lume modernă și plină de provocări”, a declarat premierul României.

Marcel Ciolacu a punctat că cele 500 de milioane de euro investite în podul peste Dunăre s-au întors în mare parte în economia românească, beneficiare fiind familiile a mii angajați din Brăila, Tulcea și Galați care lucrează și au lucrat la îndeplinirea acestui obiectiv.

„Deschiderea acestui pod aduce o serie de beneficii importante pentru întreaga zona, cel mai clar și direct este economia de timp și carburant pentru transporturile rutiere, adică posibilitatea ca transportatorii români să poate fi mai competitivi”, a punctat premierul României. 

Marcel Ciolacu a subliniat că inaugurarea podului peste Dunăre este un prim pilon la un proiect fundamental al statului român, acela de a fi un actor cheie în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

„Acest pod devine un proiect reușit al României, un proiect pentru care toți cei au muncit merită felicitați, fiindcă pandemia și războiul din Ucraina i-au întârziat, dar nu i-au putut bloca. Este un pas important și sunt ferm convins că vor urma și alții. Sper, mai ales acum când ne-am strâns atât de mulți demnitari, văzând amploarea acestui proiect, sper să vedem și latura mai puțin de mândrie, faptul că astfel de obiective s-au îndeplinit mult prea puțin ținând cont de așteptările românilor”, a afirmat premierul României. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite