Ciolacu, despre contrele Aurescu - Rareș Bogdan: Nu fac bine clasei politice si romanilor într-o perioadă tensionată

0
Publicat:

Șeful PSD a explicat în ceea ce privește conflictul dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministerul de Externe din PNL, că liderii guvernamentali ar trebui să își cântărească mai bine vorbele, subliniind că „nu e un val rusofil în România”. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

E o perioada în care cedează nervii. Ar trebui să ne cântărim bine vorbele, mai ales dacă ocupăm funcții în Guvern. Extrapolând, s-ar putea spune că PNL este rusofil, dacă mergem pe o logică de rea credință. Trebuie să fim foarte atenți în această perioada. Nu e un val rusofil în România, România a știut foarte bine cu cine are de-a face. S-au făcut prea multe nedreptăți istoric de către Rusia că să uităm acest lucru. Suntem singurul stat din fostul lagăr socialist fără tehnologie nucleară din Rusia. Restul statelor o au. Deci, în istorie, indiferent că am avut un dictator sau democrație, ne-am învățat bine lecția cu Rusia”, a spus Marcel Ciolacu, comentând situațiia din PNL. 

Șeful social-demorcaților a mai susținut cu privire la criticile și acuzațiile lansate de europarlamentarul Rareș Bogdan către șeful de la Externe, Bogdan Aurescu, că „cel mai în măsură să răspundă e Rareș Bogdan. (...) El e cel care trebuie să dea explicații dacă s-a referit la cineva anume, la președinte sau la altcineva. Rareș a fost jurnalist, poate așa e discursul lui”.

Oricum, fricțiunile și supapele și crăpăturile acestea nu fac bine clasei politice și românilor, într-o perioada încă tensionată. Conflictul încă există, nu s-au închis toate crizele economice. Prețul la lapte parcă e un film horror, de la 2 lei ajunge la vânzare la 12 lei. Undeva, statul trebuie să intervină și nu mai vorbim de emoție, e deja specula. Poate învățăm în sfârșit să ne vedem fiecare locul lui. Prim-ministrul face evaluarea miniștrilor, el propune schimbarea lor. Acum atributul acesta e la Ciucă. Nu a venit cu vreo propunere de schimbare a miniștrilor că să avem această discuție. Mai important e să nu repetăm greșelile din trecut. Am avut un insucces cu aderarea la Schengen, oricum am coafa lucrurile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Șeful social-democraților a amintit că „în mai, în coaliție, prim-ministrul o să prezinte o evaluare a miniștrilor. De acolo plecăm. Toate negocierile pentru Schengen s-au dus la Externe și Interne, s-a mers într-o logică normală cu negocierile în JAI”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite