Ciolacu, către primari: Indiferent de culoarea politică, vor avea întreg sprijinul Coaliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD a susținut că noul bugetr de stat prezintă un record de investiții de 22 de miliarde de euro, care ne va ajuta să avem o creștere economică sănătoasă, afirmând că primarii vor avea întreg sprijinul Coaliției.

Ciolacu a subliniat că toți primarii vor avea sprijinul Coaliției FOTO Iquam Photos/Octav Ganea
Ciolacu a subliniat că toți primarii vor avea sprijinul Coaliției FOTO Iquam Photos/Octav Ganea

Am fost astăzi la lucrările Adunării Generale a Asociațiilor Municipiilor din România pentru a le transmite tuturor primarilor un mesaj foarte clar: că indiferent de culoarea politică vor avea întreg sprijinul acestei coaliții de guvernare pentru a-și duce proiectele de investiții până la capăt”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook. 

Șeful PSD a mai afirmat că „nu contează că ești de stânga sau de dreapta atunci când vrei să faci ceva pentru oamenii pe care îi reprezinți”, arătând că „primarii sunt în prima linie a relației cu cetățenii și ei știu cel mai bine care sunt nevoile comunităților pe care le reprezintă”.

Avem un buget record de investiții pe 2023, de peste 22 de miliarde de euro, care ne va ajuta să avem o creștere economică sănătoasă. Vreau să avem un parteneriat solid cu comunitățile locale pentru finanțarea tuturor proiectelor de dezvoltare, care să schimbe fața localităților și să îmbunătățească viața cetățenilor”, a mai afirmat social-democratul. 

Parlamentul dezbate bugetul pe 2023

Parlamentarii încep miercuri dezbaterile pe articole în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. 

În perioada 12-14 decembrie, de luni până miercuri, bugetul de stat a fost dezbătut în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care au dat rapoarte, termenul de depunere a rapoartelor de către comisiile reunite pentru buget, finanţe fiind miercuri, ora 10.00.

Votul final urmează să aibă loc într-o altă ședință comună de plen, joi. 

Consiliul Fiscal se așteaptă ca statul să încaseze mai puțin

După publicarea proiectului bugetului de stat pentru anul următor, sindicaliștii au cerut majorarea bugetul alocat învăţământului

În același timp, bugetul alocat sportului românesc a crescut pentru 2023 la 581,5 milioane de lei (peste 116 milioane de euro). În 2022, bugetul sportului a fost de 521,5 milioane de lei. Dincolo de această creștere, Ministerul speră să primească alocări suplimentare pe parcursul anului. 

Totodată, Consiliul Fiscal a apreciat drept probabilă încasarea unor venituri mai mici comparativ cu ţintele asumate în proiectul de buget, de circa 11,3 miliarde de lei, reprezentând circa 0,73% din PIB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite