Ciolacu anunţă că Guvernul ar putea adopta săptămâna viitoare ordonanţa anti-speculă. Ce spune şeful PSD despre scăderea TVA la carburanţi

0
0
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul ar putea adopta săptămâna viitoare ordonanţa anti-speculă. În cazul măsurilor pentru combaterea creşterii preţului la carburanţi, şeful PSD a explicat că nu este adeptul scăderii TVA, dând exemplul Germaniei.

„Ce am stabilit în Coaliţie, săptămâna viitoare cred, se va da aceea ordonanţă cu anti-speculă. Am văzut şi în Germania o aceeaşi abordare, după ce s-au păcălit reducând TVA, dar combustibilul scumpindu-se. Guvernul trebuie să aibă instrument, de săptămâna următoare va avea. Trebuie să găsim instrumentele cele mai adecvate în perioada următoare”, a spus şeful PSD. 

„Nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei. Ce mă mir eu este altceva - 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră, şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a completat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a mai explicat, fiind întrebat, că nu va creşte nicio acciză, explicând că în cazul accizei la ţigări este vorba de implementarea unei directive europene pentru ţigările folosite pe bază de încălzire.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri