Cine va deschide lista USR-PLUS pentru Consiliul General al Capitalei. Cioloş: Asta e propunerea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a dezvăluit marţi, într-un interviu la „Adevărul Live”, că Vlad Voiculescu va deschide lista pentru Consiliul General al Alianţei USR-PLUS în Capitală.

Întrebat dacă la Bucureşti Vlad Voiculescu va deschide lista pentru Consiliul General al Alianţei USR-PLUS, Cioloş a răspuns afirmativ.

„Da, noi asta ne dorim şi asta e propunerea noastră”, a explicat europarlamentarul. În ce privesc alte nominalizări la alegerile locale, ca de exemplu la Iaşi, unde Alianţa trebuie să decidă între Cosette Chichirău (USR) şi Liviu Iolu (PLUS), Dacian Cioloş a subliniat că „încă nu sunt definitivate listele”.

Liderul PLUS a vorbit în interviul „Adevărul” şi despre stadiu negocierilor cu USR

„Intenţia noastră a celor doi preşedinţi, deci a mea şi a lui Dan Barna este să propunem partidelor noastre să luăm în discuţie un congres de fuziune dacă e posibil chiar la sfârşitul lunii iulie, pentru că aşa cum aţi spus, să intrăm în campania pentru locale şi apoi pentru parlamentare ca două partide care au decis să meargă împreună ca un singur partid. Asta mai mult e o decizie internă şi de funcţionare internă. Dpdvd administrativ sau procedural, foarte probabil nu vom putea să înscriem noul partid în alegeri ci tot ca alianţă politică vom merge, ca alianţă între PLUS şi USR, pentru că chiar dacă noi vom face congresul la sfârşitul lui iulie, foarte probabil procedura nu va fi finalizată în justiţie într-o lună-două-trei. Ştiţi cât a durat şi înfiinţarea partidului pe care l-am constituit în urmă cu un an şi ceva. Mai ales acuma instanţele lucrează mai greoi. Deci nu ne aşteptăm să avem partidul înregistrat”, a explicat Cioloş

Interviul integral cu liderul PLUS. Dacian Cioloş, despre fuziunea USR-PLUS. Ce nume va avea noul partid. Cine va fi preşedinte. Cum se împart locurile pe listă. Congres în iulie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite